• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RIA

15.03.2024

10:06

Novi napad! Sirene u Belgorodu usred glasanja za predsednika Rusije!

Reuters

Vesti

Novi napad! Sirene u Belgorodu usred glasanja za predsednika Rusije!

Podeli vest

U Belgorodu i Belgorodskoj oblasti u petak je po drugi put proglašena raketna pretnja, javila je kancelarija gradonačelnika na svom Telegram kanalu.

"Grad Belgorod i Belgorodska oblast. Opasnost od projektila. Ako je moguće, ostanite kod kuće. Ne približavajte se prozorima", navodi se u upozorenju.

Guverner Vjačeslav Gladkov pozvao je stanovnike Belgoroda da se sklone u sobe bez prozora sa čvrstim zidovima, a one koji su na ulici da siđu u sklonište ili drugo bezbedno mesto.

Oružane snage Ukrajine ne odustaju od pokušaja napada na Belgorod. U četvrtak su dve osobe poginule, a nekoliko stanovnika Belgoroda je povređeno u neprijateljskom granatiranju.

U petak ujutru, prema ministarstvu odbrane, ruske snage protivvazdušne odbrane uništile su sedam granata višecevnog raketnog sistema Vampir ispaljenih iz Ukrajine iznad regiona. Tri osobe su povređene.

U Belgorodu se danas odvija glasanje na izborima za predsednka Rusije.

Cela teritorija Belgorodske oblasti je od 11. aprila 2022. godine izložena visokom stepenu terorističke pretnje. Dužina granice regiona sa Ukrajinom je 350 kilometara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija