• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2024

22:16

Emotivna ispovest veterana iz Donjecka i žene čiji je muž na prvoj liniji fronta! (VIDEO)

Informer TV

Vesti

Emotivna ispovest veterana iz Donjecka i žene čiji je muž na prvoj liniji fronta! (VIDEO)

Podeli vest

Ekipa Informer TV obavila je ekskluzivan intervju u Rusiji, u blizini Rostova, sa čovekom koji obučava vojnike za front, ženom koja je svog supruga ispratila na taj isti front, kao i sa vojnikom koji se s njega i vratio.

- Do specijalne vojne operacije smo se bavili popularizacijom kontaktnih borilačkih veština, patriotskim vaspitanjem omladine i realizacijom društvenih projekata. Nakon što je 2022. godine predsednik Rusije Vladimir Putin objavio početak SVO, svi članovi našeg udruženja su se aktivno uključili u podršku vojsci i dobrovoljačkom pokretu - otkrio je Ivan Ivanov, izvrši direktor Saveza sportskih, patriotskih i boračkih organizacija "Štit i mač".

Koja je uloga Roskosmosa u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini?

- Udruženje "Štit i mač" je neprofitna organizaciaj, međutim, aktivno sarađujemo sa različitim pravnim licima i državnim korporacijama. Upravo su se ove poslednje, državne korporacije, aktivno uključile u podršku dobrovoljačkom pokretu i u podršku oružanim snagama Ruske Federacije. Zajedno sa organizacijom Roskosmos, oni su naši generalni partneri, obrazovali smo bataljon "Uran". Bataljon ima 600 ljudi, borcima ovog bataljona je obezbeđena materijalna podrška na mesečnom nivou, životno osiguranje boraca i obezbeđujemo im sve što im je potrebno, pre svega opremu i već njihovim jedinicama obezbeđujemo sve što je potrebno za svakodnevni život. Ako je zima, to su peći, motorne testere, razni materijali i tako dalje. 

Šta vam najčešće kažu oni koji su regrutovani?

- U našem slučaju ne proiznosimo reč "regrutovanje". Ljudi se pridružuju oružanim snagama i sklapaju ugovore vođeni svojim unutrašnjim uverenjima dobre volje. Materijalna podrška u većini slučajeva igra manju ulogu. 

Na koji način je organizacija "Uran" učestvovala u dolasku dece iz Donbasa u Srbiju?

- Formirana je grupa dece i usaglašena. Na našu zajedničku sreću, usledilo je jedno divno turističko, kulturno, obrazovno, prijateljsko i bratsko putovanje. Danas smo se okupili ovde da bismo ga se setili.

Žena koja je svog supruga ispratila na front otkrila je kako se osećala u tim trenucima.

- Pre svega sam se, svakako, osećala ponosno na svog supruga što se odlučio na takav čin, odnosno, odvažio se da brani svoju zemlju, ne samo rečima, već i delima. Svakako da sam osećala i brigu, jer on, pre svega, ide da rizikuje svoj život da nas zaštiti, da neprijatelj ne pokuca na naša vrata. 

Kompletnu ispovest pogledajte u video-snimku ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija