• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2022

07:04

ZVEZDA GAZI I POPRAVLJA KOEFICIJENT! Prava eksplozija sledi posle revanša sa Pjunikom! Danci, Hrvati, Turci, Grci... svi GLEDAJU U LEĐA SRBIJI!

ATAIMAGES

Crvena zvezda

ZVEZDA GAZI I POPRAVLJA KOEFICIJENT! Prava eksplozija sledi posle revanša sa Pjunikom! Danci, Hrvati, Turci, Grci... svi GLEDAJU U LEĐA SRBIJI!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde su na premijeri u kvalifikacijama za Ligu šampiona zgromili nesrećni Pjunik (5:0), jednom nogom su u plej-ofu elitnog takmičenja, a obezbedili su klubu lepu zaradi i koneficijente na UEFA listi

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri šamiona Srbije su briljirali, ma leteli po terenu i napunili do vrha mrežu rivala. 

Zvezda popravila koeficijent

Poigravaju se ove sezone crveno-beli sa protivnicima. Prvo je to bio Radnički Niš (4:0), potom Kolubara (4:0), pa Radnik (6:0) u Superligi, a bolje nije prošao ni Pjunik u Evropi. 

Crvena zvezda mora u revanšu koji je za sedam dana da potvrdi plasman u plej-of Lige šampiona i tako obezbedi i značajnu finansijsku injekciju, ali i nove koeficijente koji mogu biti važni u rangiranju nacionalnog prvenstva naše zemlje.

Foto: ATAIMAGES

 

 

Za kvalifikacije za Ligu šampiona se ne dobijaju bodovi za klupski UEFA koeficijent, ali ukoliko crveno-beli slave i drugom meču, odnosno prođu Pjunik, to je zagarantovano minimum tri boda za obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Foto: printscreen

 

Ipak, Zvezda je posle pobede na Marakani uspela još malo da popravi koeficijent lige, pošto jedna pobeda vredi 500 bodova. Srbija je i dalje na 11. mestu sa 20.800, dok je Belgija sa 29.300 na desetoj poziciji. 

Nisu naše ekipe baš najbolje započele kvalifikacije u klupskim takmičenjima, što su iskoristile Norveška i Ukrajina da nam se približe u borbi za 11.mesto, ali su i dalje iza nas kao i Česi, Danci, Hrvati, Turci...

- Jedno mnogo lepo veče, osećala se u vazduhu pozitivna energija, tenzija zbog koje nisam spavao veče pred utakmice. Crveno-belo slovo, ostao sam prilično šokiran kada sam video gotovo pun stadion. Drago mi je što su imali šta da vide. Uvek može bolje, može i gore, analiza drugi put. nemam ja šta da zamerim. I oni su bili pod emocijom, pod pritiskom. Koliko god ti favorit daje ulogu favorita, mora da se oznojiš za pobedu. Stvarno sam zadovoljan. Ipak u 3. kolu kvalifikacija dobiti nekoga 5:0 nije lako - rekao je trener Dejan Stanković posle pobede.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija