• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

18.12.2022

09:46

CRVENO-BELI DOVELI JEDNO OD NAJVEĆIH POJAČANJA IKADA! Kampaco u Zvezdi za 4,3 MILIONA EVRA

AP PHOTO

Crvena zvezda

CRVENO-BELI DOVELI JEDNO OD NAJVEĆIH POJAČANJA IKADA! Kampaco u Zvezdi za 4,3 MILIONA EVRA

Podeli vest

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco postaće najplaćeniji igrač u istoriji srpske košarke, pošto će na Malom Kalemegdanu zaraditi 4,3 miliona evra za dve sezone

Eksplozija na Malom Kalemegdanu, Argentinac Fakundo Kampaco (31) novi je košarkaš Crvene zvezde! Fakundo Kampaco je u subotu u večernjim časovima stigao u Beograd letom iz Madrida.

Iskusni plejmejker postao je najplaćeniji igrač u istoriji srpske košarke, pošto će u dresu srpskog i regionalnog šampiona zaraditi 4,3 miliona evra za dve sezone.

Saga oko dolaska fantastičnog organizatora igre trajala je deset dana. Zvezda mu je poslala vrlo jaku ponudu i čekao se potez Real Madrida, koji je imao pravo preče kupovine ako bi izjednačio ponudu crveno-belih. Krajnji rok da se "kraljevski klub" izjasni bio je četvrtak u ponoć, a kako se to nije dogodilo, stekli su se svi uslovi da Kampaco potpiše za crveno-bele i postane jedno od najvećih pojačanja u istoriji srpske košarke.

Narednog leta stiže i Teodosić?


Legendarni srpski košarkaš Miloš Teodosić (35) narednog leta će preći iz Virtusa u Crvenu zvezdu, gde će završiti karijeru, javljaju izraelski mediji. Informaciju je preneo izraelski komentator Avi Segal, koji je poseban tekst posvetio sjajnom košarkašu. Na kraju je konstatovao da će Teo narednog leta konačno zadužiti dres Zvezde, za koju oduvek navija.
"Teodosiću sledi još jedna epizoda - povratak kući. Kuća je, naravno, Crvena zvezda, s kojom je bio u kontaktu letos, ali Virtus nije želeo da ga pusti", navodi, između ostalog, pomenuti novinar



Real odustao

On će do kraja aktuelne sezone zaraditi 1,8 miliona evra, dok će u narednoj, ako bude ostao, imati platu od čak 2,5 miliona evra. Njegov transfer potvrdila je i ugledna španska "Marka", list blizak madridskom Realu.

NAJSKUPLJI KOŠARKAŠI U SRBIJI

1. Fakundo Kampaco (Zvezda) 1.800.000 evra
2. Kevin Panter (Partizan) 1.500.000 evra
3. Nikola Kalinić (Zvezda) 1.200.000 evra*
4. Nemanja Nedović (Zvezda) 1.100.000 evra
5. Zek Ledej (Partizan) 900.000 evra
* Trenutno ne igra u Srbiji

Reč je o košarkašu koji je sa Real Madridom osvojio dve titule prvaka Evrope, a osim toga, igrao je u NBA ligi za Denver, gde je bio saigrač Nikoli Jokiću. Sve to jasno ukazuje da nikad nije odjeknula jača transfer-bomba u Srbiji. Primera radi, Partizan je u prethodne dve sezone zatresao tržište dovođenjem Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Dantea Egzuma, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, ali nijedno pojačanje nije toliko zvučno kao što je Kampaco.

Tandem iz Argentine

Ovaj košarkaš priključiće se svom zemljaku i prijatelju Luki Vildozi, koji igra fantastično za crveno-bele. Upravo je Vildoza u noći između četvrtka i petka na Instagramu podelio foto-montažu njih dvojice u dresu Zvezde, što su navijači sa oduševljenjem prihvatili.


Legenda Zvezde Tadija Dragićević, koji je protiv Kampaca igrao u dresu španskog Breogana, kaže da su crveno-beli doveli ogromno pojačanje.

Bukari najskuplji sportista u Srbiji

 

Fakundo Kampaco jeste najskuplji košarkaš ikad u Srbiji, ali nije najskuplji sportista. To je napadač Crvene zvezde Osman Bukari, koji će srpskog prvaka koštati najmanje 4,5 miliona evra. Zvezda ga je letos platila tri miliona evra belgijskom Genku, a igrač će za tri godine na ime ugovora zaraditi 1,5 miliona evra.


- Čujem da Kampaco dolazi i s nestrpljenjem čekam zvaničnu potvrdu kluba. Ne sećam se da je Zvezda dovela tako veliko ime. Bio je tu Markus Vilijams, maher na terenu, još mnogo kvalitetnih i velikih igrača, ali ovakvo ime ne pamtim. Dosad smo imali Nedovića i Vildozu kao udarne igle, a sada ćemo imati i trećeg vrhunskog igrača - kaže Dragićević.

Kampacov ugovor nadmašuje onaj koji ima Kevin Panter u Partizanu, koji je zvanično držao rekord kada su u pitanju plate u srpskoj košarci (pogledajte tabelu).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban

pre 1 godinu

Kad se već "otvorila" Zvezda mora tako da nastavi i pokuša da vrati Kalinića i Marjanovića i ako uspe u tome možemo da se nadamo na f4! Sad je prilika da Zvezda uradi nešto u EL i dobije licencu a za tako nešto treba još uložiti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici
Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

U Višem sudu u Smederevu sutra će biti održano pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića (21), koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva, kada je ubio 8-oro, a pokušao da liši života još 20 lica, od kojih je teško ranio 12-oro, uglavnom mladih. Jedno lice posle 50 dana borbe podleglo je povredama zadobijenim kobne večeri. Postupkom je obuhvaćen i Urošev otac, Radiša Blažić (54), koji se tereti da mu je obezbedio oružje korišćeno u masakru te večeri.

22.05.2024

11:17

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija