• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

05.11.2023

07:00

Otkrivamo: Luksuz Katara i jaki rivali, sve o Zvezdinim pripremama

Shuterstock/starsport

Crvena zvezda

Otkrivamo: Luksuz Katara i jaki rivali, sve o Zvezdinim pripremama

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde ove zime bi trebalo da se pripremaju u Kataru, a od konačnog dogovora klub dele detalji, saznaje Informer.

Iako je tek novembar i do priprema su ostala puna dva meseca, ozbiljni klubovi već prave planove gde će provesti to vreme i sa kim će igrati pripremne mečeve. Crveno-belima će zimska pauza biti potrebna kao vazduh i voda, jer ovaj tim je izmoren igranjem na tri frona, neki igrači uopšte nisu prošli letnje pripreme i dobro će im doći nekoliko nedelja uvežbavanja za nastavak sezone.

Trenutno je srpski šampion drugoplasirani sa tri boda manje i utakmicom više u odnosu na Partizan, ali to baš ništa ne mora da znači ako bi recimo ekipa Baraka Bahara pobedila u derbiju i izborila prolaz iz grupe Lige šampiona. Sve ono loše brzo bi se zaboravilo, a gledalo bi se da se samo što bolje pripreme za nastavak sezone i čuveno Zvezdino proleće, odnosno period kad ekipa tradicionalno dobro igra.

Foto: Starsportphoto

 

Prema saznanjima Informera, na "Marakani" se već pravi plan gde će to Zvezda odrađivati zimske pripreme. Dobro upućeni ističu da crveno-beli imaju ugovor sa Zenitom i da će dva tima biti zajedno na pripremama, a kako sad stvari stoje, destinacija će biti Katar.

- Zenit ima ideju da ide na zimske pripreme u Katar, a to bi onda trebalo da se odrazi i na Crvenu zvezdu, jer je dogovor da na pripreme idu zajedno. Rusima se sviđa destinacija na Bliskom istoku, dobra je klima, 2022. godine tamo je bilo Svetsko prvenstvo u fudbalu, napravljeno je mnogo stadiona i uopšte infrastruktura je dobra, hoteli i ostali uslovi su odlični, pa deluje kao dobra ideja. Zvezdi bi se to takođe dopalo. Situacija u svetu je nestabilna, može svašta da se desi, ali ako bude kako je zamišljeno, ići će se u Katar - objašnjava naš izvor.

Foto: Starsportphoto

 

Letos se Zvezda takođe pripremala zajedno sa Zenitom, u Sankt Peterburgu, a na turniru su osim domaćina i srpskog šampiona učestvovali i Nefči i Fenerbahče. Očekivanja su da ovaj put rivali budu još jači.

- Katar je atraktivna fudbalska destinacija, baš kao što to postaje i ceo Bliski istok. U tom periodu će se mnogo klubova tamo pripremati, a to će biti rivali dostojni recimo lige Evrope. Ako Zvezda prođe grupu Lige šampiona kao treća, svakako će joj biti potrebne jake provere za mečeve Lige Evrope. U svakom slučaju, bilo bi to odlično iskustvo i nadamo se da će se ostvariti - zaključio je naš izvor. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija