• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

20:57

Pogledajte! Nedovićeva trojka ohladila Budućnost! Zvezdina pobeda u derbiju uz toplo-hladno igru! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Pogledajte! Nedovićeva trojka ohladila Budućnost! Zvezdina pobeda u derbiju uz toplo-hladno igru! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost 95:86 u derbiju, 6. kola ABA lige.

Ne tako davno to je bio sudar dve najkvalitetnije ekipe u regionu, a danas.. E pa danas je situacija, ipak malo drugačija jer je ekipa sa Malog Kalemegdana "štucala" malo na startu, malo u finišu, ali  na kraju ipak pobedila.

Primakli su se đetići u finišu treće četvrtine na 65:61, kada su napravili seriju 17:4, i u finišu meča, kada su došli na 86:82, međutim snage i kvaliteta za preokret, ipak nisu imali. Na kraju je trojka Nemanje Nedovića na minut i po pre kraja prelomila meč.

 

 

I zaista, Zvezda je užasno počela, nije mogla da odbrani ništa, naročito u reketu. Problem za sastav Janisa Sferopulosa bile su i dve lične greške Luke Mitrovića, koji je morao na klupu. U tom periodu Zvezda nije postigla koš četiri minuta Budućnost je imala sedam razlike 6:13. A onda, Davidovac je pogodio prvu trojku na utakmicu, poene je dodao Tobi i Zvezda je stigla do egala. Tobi je blistao, pogodio trojku i iznudio dva slobodna bacanja i posle prve četvrtine crveno-beli su vodili 21:18. 

 

 

Drugu deonicu, tačnije početak obeležio je Jago. Brazilac je prvo pogodio trojku, da bi seriju domaćih 8:0 krunisao poenima posle polaganja i tada je na semaforu stajalo 29:20. Tobi je šutersu seriju iz prve četvrtine nastavio sa dve trojke, a 39:28 je bila prva dvocifrena prednost za crveno-bele. Do kraja prvog poluvremena u Areni se igralo izuzetno brzo, precizni su bili i jedni i drugi, a Zvezda nije ispuštala prednost. 

 

 

Super akciju domaćina videli smo na kraju prvog poluvremena. Nejpir je prošao, proigrao Davidovca, koji je pogodio za tri poena iz ćoška. Na odmor se otišlo rezultatom 53:42.

U nastavku meča Zvezda je brzo stigla do plus 16. Mitrović, pa Nejpir, koji je posle faula u pokušaju za tri poena pogodio sva tri bacanja ekipu sa Kališa su doveli na maksimalnih 58:42. U narednim minutima gosti prave seriju 8:0, Crvena zvezda nije mogla da postigne koš. Konačno, maler razbija Nejpir.

Onda Vilijams poentira iz skoka u napadu, a istom merom na drugoj strani uzvraća i Tobi. Zatim je Sferopulos morao da traži tajm aut posle serije 17:4 Budućnosti i rezultata 65:61.

U poslednjih deset minuta Zvezda ulazi serijom od 6:0. Ponovo domaći dolaze do +10, ali su brzopleti i gosti stižu. Dva minuta do kraja Budućnost ponovo dolazi do -4. Krucijelni trenutak viđen je na minut do kraja kada je Nedović bio dobro čuvan, ali je uputio šut za tri poena i pogodio sa nekih sedam metara.

Do kraja, crveno-beli su zadržali prednost i zasluženo pobedili. 

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Majk Tobi sa 23 poena, dok je Nemanja Nedović dodao 16. Šabaz Nejpir je postigao 14 poena, a Miloš Teodosić je ubacio 10. Kod gostiju, najbolji su bili su Mekinli Rajt i Marvin Džons sa po 17 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija