• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

10:56

Hrvati su naneli ozbiljne povrede Srbima! Čović otkrio detalje napada (FOTO)

Informer

Crvena zvezda

Hrvati su naneli ozbiljne povrede Srbima! Čović otkrio detalje napada (FOTO)

Podeli vest

Maskirani huligani, naoružani palicama pretukli su dva srpska novinara u Zadru, koji su završili sa povredama glave i posekotinama, napadnut je i član Upravnog odbora Zvezde, a prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović otkrio je detalje napada.

On se iz Zadra uključio u Jutarnji program TV Prva i do detalja opisao šta su nesrećni srpski novinari i član Upravnog odbora doživeli.

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 20-25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu očigledno su fotografisani, "tipovani" i praćeni jer nisu bili svi smešteni gde i ekipa Zvezde. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, niti su imali obeležja kluba, apsolutno ništa. Napadnuti su od maskiranih huligana i zadobili ozbiljne povrede. Potom su napadnuti član UO i prijatelj, oko 20.15. I njih su napali maskirani napadači, srušili su ih na zemlju i šutirali ih. Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra - ispričao je Čović.

Foto: printscreen TV Prva

Pretukli Srbe bez ikakvog razloga

 

On dodaje da nije na vreme reagovano jer su huligani najavili ovako nešto i sve je moglo da se spreči.

- Preventivno nisu preduzete mere koje je trebalo, jer su se navijači Zadra, navijačka grupa "Tornado" oglasili 8. novembra  i najaviliotirpilike šta će se događati, da 'njihova strast i energija treba da otklone nepravdu". Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i u Hrvatskoj i nikada nismo imali neprijatnosti, ovo je baš skandal iznenađanje. Upozorili smo ABA ligu, koja je vrlo inertno reagovala na to saopštenje navijača. Niko nije reagovao što se priča o ABA kao srpskoj prićiji od lige. Mi smo ih upozorili, i njihova će odgovornost biti za sve ono što mož da se dogodi večeras na utakmici- Vidim da su tek noćas oko 1.00 dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, sve to ali nje naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu - ispričao je Čović.

Foto: printscreen TV Prva

Pretukli Srbe bez ikakvog razloga

 

Prvi čovek srpskog kluba kaže da bi Hrvatska tražila sankcije da se incident dogodio u Beogradu.

- U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali, da će biti navijača Zvezde. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo ne daj Bože desilo negde u Srbiji ili u Beogradu, Hrvatska bi već bila na evropskoj komisiji sa predlogom da se Srbiji uvedu sankcije. I još jedna interesantna stvar, za taj isti Zadar igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin, gde su granice tog bezumlja i divljanja - naglasio je Čović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 5 meseci

Ako vam je, zašto idete i šta tražite, kod dokazanih nepopravljivih Srbomrzaca i idiota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija