• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

06:47

"Gde ste četnici?" Poznati detalji napada na Srbe u Zadru

Starsportphoto©

Crvena zvezda

"Gde ste četnici?" Poznati detalji napada na Srbe u Zadru

Podeli vest

Maskirani huligani, naoružani palicama pretukli su dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i posekotinama, napadnut je i član Upravnog odbora Zvezde, a poznati su detalji napada.

Po dolasku u Zadar u dva odvojena incidenta napadnuti su članovi delegacije beogradskog kluba i novinari. Huligani su tačno znali da su Srbi, napadnuti novinari i članovi delegacije su slikani i "tipovani" već na aerodromu.

Takođe, hrvatski huligani su znali i u kojem su hotelu smešteni i čekali su ispred njega maskirani i naoružani palicama, prenosi Telegraf. Prvi napad se dogodio oko 18.30 ispred hotela u kojem su bili smešteni novinari. Drugi se dogodio sat i po kasnije, kada je član UO Zvezde napadnut sa prijateljem. Kada su videli novinare, prišli su im uz reči "Gde ste četnici?" i počeli su da ih tuku, pa su im naneli ozbiljne povrede. Napadnuti Srbi su neko vreme proveli u bolnici i u policiji, gde su dali izjave povodom napada huligana na njih. Spekuliše se i da je taksista koji je vozio novinare javio huliganima gde su smešteni novinari.

Zvezda je posle sramnog premlaćivanja Srba u Zadru zatražila da se meč koji je na programu u nedelju od 17 časova igra bez prisustva publike, jer imaju informacije da se spremaju neredi i na samoj utakmici u dvorani Krešimir Ćosić. Zadar je s druge strane oštro osudio huliganski čin, ali  nije podržao zahtev Zvezde.

"Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano 08.11.2023.godine saopštenjem navijačke grupe „Tornado“ koji je bilo svojevrsan poziv na linč? ABA liga je tom prilikom ostala nema, iako je liga koju igramo nazvana „privatnom srpskom prćijom“ ali i propustila priliku da spreči rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru. Zbog svega toga, iako ih smatramo direktno odgovornima zbog ćutanja, kao čelnike ABA lige: direktora Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Miliju Vojinovića, Vanu Dunov predsedavajuću ABA lige ( i direktorku KK Zadar ujedno), disciplinskog sudiju Hrvoja Vidana i Aleksandra Todorovića direktora za medije, da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove "kampanje“ koja je očigledno najavljena još pre tri dana. Sa kojim razlogom i u čijem interesu – nije nam poznato", poručili su oštro iz Zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

 

Policija je potvrdila da su se desila dva napada i da je istraga u toku, kao i da su dve osobe koje se sumnjiče da su povezane sa napadima u policijskim prostorijama. Oglasila se i ABA liga posle napada na članove delegacije Zvezde i novinare. U saopštenju regionalno takmičenje se pridružilo osudi divljačkog čina, apelovalo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske uradi sve što može i naglasilo da će regionalno takmičenje zajedno sa klubovima uraditi sve što može da u nedelju ne bude nijednog incidenta na utakmici u dvorani u Hrvatskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava

pre 7 meseci

Шта год да ураде а има везе са Хулиганством и не са Спортом прођу некажњени.

zora

pre 7 meseci

Cetnici su bili ROJALISTICKA garda a kasnije cetnicki odred Jugoslovenske vojske u otadjbini KOJOJ STE I VI HRVATI PRIPADALI. Borili su se protiv sile osovine koja je okupirala Jugoslaviju.Termin cetnik je vezan za KRALJA koga ste nakon prvog rata molili da vas uzme u drzavu SLOVENA, a da to nije uradio danas biste bili madjarska provincija. Kamo srece da to nije uradio. Srbi bi izbegli genocid od ljudi koji su molili Kralja a kasnije mu zabili noz u ladja. KAD HRVATI KAZU GDE STE CETNICI ZVUCI SLAVNO. Kad Srbi kazu GDE STE FASISTI ZVUCI PORAZAVAJUCE. Bili ste porazeni i bicete ubuduce PAVELICEVI FASISTI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija