• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

06:05

Hrvatski huligani pretukli Srbe u Zadru, ponoćno saopštenje ABA lige!

Starsportphoto

Košarka

Hrvatski huligani pretukli Srbe u Zadru, ponoćno saopštenje ABA lige!

Podeli vest

ABA liga se oglasila posle divljačkog napada u Zadru na članove delegacije Crvene zvezde i novinare iz Beograda.


Po dolasku u Zadar u dva odvojena incidenta napadnuti su članovi delegacije beogradskog kluba i novinari. Maskirani huligani, naoružani palicama pretukli su dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i zaradili povrede i posekotine, a takođe je napadnut i član Upravnog odbora Zvezde sa još jednim prijateljem. 

U saopštenju ABA lige objavljenom posle ponoći, regionalno takmičenje se pridružilo osudi divljačkog čina, apelovalo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske uradi sve što može kako bi pronašli napadače i naglasilo da će regionalno takmičenje zajedno sa klubovima uraditi sve što može da u nedelju ne bude nijednog incidenta na utakmici u dvorani u Hrvatskoj.

"Posle šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i nakon napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet uoči utakmice 7. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga snažno osuđuje svaki vid nasilja i rasne, se*sualne, verske, nacionalne i bilo koje vrste diskriminacije. ABA liga se pridružuje apelima KK Zadar i KK Crvena zvezda upućenih Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, sa namerom da svi detalji ovog napada budu istraženi što je pre moguće i da organizatori i izvršioci ovog incidenta budu uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom Republike Hrvatske, gde se napad dogodio", navodi se u saopštenju ABA lige.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Čelnici regionalnog takmičenje poručili su da će uraditi sve da meč koji je zakazan za nedelju u 17 časova prođe bez incidenata.

"Istovremeno, u komunikaciji sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima, ABA liga j.t.d. uradiće sve da meč 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izolovani slučaj, koji baca senku na sve postulate ABA lige j.t.d. i temelje na kojima je osnovana. Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i pre, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne da razdvaja ljude", piše u saopštenju  lige.

Duel Zadra i Crvene zvezde zakazan je za nedelju u 17 časova u Dvorani "Krešimir Ćosić". Zvezda je tražila od ABA lige da meč bude odigran pred praznim tribinama, a potom je još jednim saopštenjem optužila regionalnu ligu za ćutanje. U međuvremenu se KK Zadar takođe oglasio porukom da mu je žao zbog napada i da je bačena ljaga na klub i grad.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija