• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2023

06:40

Na današnji dan: Zvezda posle 25 godina izborila nokaut fazu u Evropi, Keln pao na "Marakani"  (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Na današnji dan: Zvezda posle 25 godina izborila nokaut fazu u Evropi, Keln pao na "Marakani" (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 7. decembra 2017. godine fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Pre tačno šest godina crveno-beli su na "Marakani" pobedili nemački Keln sa 1:0 u poslednjem 6. kolu grupe H drugog po jačini evropskog takmičenja. 

Ekipa iz Ljutice Bogdana je tada posle 25 godina uspela da se plasira u plej-of nekog evropskog takmičenja. Pobedonosni gol koji je tadašnjim izabranicima Vladana Milojevića obezbedio evropsko proleće bio je Slavoljub Srnić u 22. minutu. 

Crveno-beli su tada postali prvi klub u istoriji koji je uspeo da iz prvog kola kvalifikacija stigne do noklaut fazu Lige Evrope. 

Foto: Starsportphoto

Slavoljub Srnić postigao pobedonosni gol

Timu sa "Marakane" u meču sa nemačkim bundesligašem je bio dovoljan i bod, ali je srpski predstavnik bio rešen da pobedom overi mesto među 16 najboljih. 

Ipak, duel nije počeo dobro po izabranike Vladana Milojevića, jer je napeto bilo ispred gola Milana Borjana, ali i na tribinama. Naime, pristalice Kelna su sa prvim sudijskim zviždukom zasule južnu tribinu bakljama i stolicama.

Nekoliko minuta je trajalo divljanje navijača "jarčeva", a za to vreme na mukama je bio i golman crveno-belih. Borjan je u nekoliko navrata bio na ispitu, ali je sve uspešno rešavao. 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde

Kako Nemci nisu iskoristili svoje šanse, očekivano usledila je kazna u 22. minutu. Odličnu loptu poslao je Krstičić ka Rodiću, ovaj prošao po levoj strani i poslao povratnu u visini penala, a Srnić iz prve zatresao mrežu gostiju. Njegov pogodak izazvao je potpuni delirijum među 50.000 navijača Zvezde na tribinama "Marakane". 

Crveno-beli su pet minuta kasnije mogli da dupliraju prednost, ali je Kanga bio neprecizan. U nastavku crveno-beli su spustili tempo igre i čekali šansu iz kontranapada, što se ispostavilo kao pravi potez.

Keln je do kraja bezuspešno pokušavao da stvori neku priliku i evenetualni stigne do izjednačenja, ali je srpski šampion sve napade gostiju lako neutralisao i na kraju zasluženo pobedio. Posle čega su igrači i navijači počeli da slave veliki uspeh.

 

Crvena zvezda - Keln 1:0

Grad: Beograd Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: 51.364 Sudija: Bobi Meden.

Žuti kartoni: Savić, Srnić - Jojić, Sorensen, Leman

Strelci: Srnić 22

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić (od 64. Pešić), Donald - Srnić (Gobeljić od 81), Kanga (Račić od 89), Krstičić - Boaći

Trener: Vladan Milojević

Keln: T. Horn - Olkovski (Klinter od 65), Sorensen, J. Horn, Rauš - Ozkan, Leman, Jojić - Klemens (Uahim od 71), Osako, Girasi

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija