• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2024

05:46

Nova tabela Evrolige! Ovo su navijači Zvezde čekali

profimedia

Crvena zvezda

Nova tabela Evrolige! Ovo su navijači Zvezde čekali

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Armani sa 76:62 u okviru 21. kola Evrolige i upisalio deveti trijumf u sezoni.

Posle bolnog poraza od Asvela, slavili su crveno-beli u Milanu, odigrali neuporedivo bolje i angažovanije u odbrani, pa su se vratili u borbu za plasman u TOP 10 Evrolige.

Zvezda se ovom pobedom izjednačila sa Milanom na tabeli. Iza sebe ostavila Bajern i sada se nalazi na 13. poziciji, pošto ima identičan skor kao Olimpija devet pobeda i 12 poraza, samo  bolji međusobni skor zbog ubedljivije pobede u Beogradu.

Partizan, Baskonija i Valensija trenutno imaju skor od 10 pobeda i 10 poraza, ali posle 20 odigranih utakmica. S druge strane, Zvezda i Armani imaju dve pobede manje od Monaka, koji ima 11 pobeda iz 21. utakmice. Međutim, potrebno je sačekati da se kompletira kolo, ostale utakmice su na programu u petak. U svakom slučaju, Zvezda nije u lošoj situciji i blizu je mesta koje vodi u narednu fazu takmičenja.

 

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Podsećamo, u Milanu je briljirao Rokas Gedraitis, koji je imao 22 poena uz šest skokova i dve ukradene lopte, pratio ga je Džoel Bolomboj sa 14 poena i šest skokova, dok je Miloš Teodosić završio meč sa devet poena, dva skoka i pet asistencija.

Posle poraza od Asvela, bilo je potrebno da pokažemo reakciju na gostovanju. Mislim da smo svi uradili sjajan posao. Čestitam celoj ekipi, zaslužili smo trijumf.  Uvek moramo popraviti neke stvari. Znali smo na poluvremenu da će pokazati reakciju i da će se pokušati vratiti. Oni su Milano, boriće se do kraja. Mi smo dobro odgovorili i na kraju smo došli do pobede - rekao je Gedraitis posle pobede.

Ono što ipak sve brine je ono što je uradio Kajl Hajns. Za tri minuta prve četvrtine uspeo je da povredi tri igrača Crvene zvezde - prvo Nemanju Nedovića, pa Luku Mitrovića i na kraju Majka Tobija. Tobi se nije raćao u igru, Mitrović jeste, a Nedović se vratio ali ipak ostao na klupi.

 

 

EVROLIGA

21.kolo

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 98:81, posle produžetka

Panatinaikos - Monako 88:63

Armani - Crvena zvezda 62:76

Real Madrid - Valensija 96:86, posle produžetka

Petak

Efes - Virtus 18.30

Barselona - Žalgiria 20.30

Baskonija - Olimpijakos 20.30

Partizan - Makabi 20.30

Asvel - Alba 21.00

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija