• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

22:02

Zvezda teško do polufinala! FMP se isprsio, ali nije izdržao!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda teško do polufinala! FMP se isprsio, ali nije izdržao!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP 80:75 u drugom četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća u niškoj dvorani "Čair".

Mnogi su očekivali laku i ubedljivu pobedu evroligaša, međutim od tioga nije bilo ništa. Crveno-beli bez Miloša Teodosića koji je meč ispratio pored terena, dobro su se preznojili da bi pregrmeli četvrtfinale i stigli do borbe za finale u kojoj ih čeka senzacionalni pobednik prvog duela dana - Čačak 94, koji je savladao Borac 73:64. 

Ekipa iz Železnika je dobro počela utakmicu. Šaranović, koji polako postaje jedan od aduta trenera Nikitovića je postigao prve poene na meču posle prodora i zakucavanja. Na drugoj strani dva napada nisu iskoristili igrači Zvezde, prvo Bolomboj, pogrešio u vođenju, potom i Nedović koji je bio neprecizan sa poludistance.

A onda je Stepanović trojkom već u 3. minutu naterao Sferopulosa da zove tajm-aut pri vođstvu Železnika 5:1. Strateg crveno-belih je baš bio ljut. 

Foto: Starsportphoto©

 

Tajm aut je urodio plodom, prvo Bolomboj, a onda Brazilac Jago trojkom dovodi Zvezdu u vođstvo. Dodali su momci sa Malog Kalemegdana gas i onda napravili seriju 6:0 preko Nedovića, Hange i Bolomboja. 

Inače, prvu četvrtinu obeležio je veliki broj izgubljenih lopti. Sedam lopti "prodali" su košarkaši FMP, a tri izabranici Janisa Sferopulosa.  

Loše izdanje Crvene zvezde, neorganizovano, rastrzano...

Foto: Starsportphoto©

 

Umesto da crveno-beli dodaju gas i odlepe se u drugoj četvrtini ista priča. Serija trojki prvo FMP, a onda i dve zaredom igrača Crvene zvezde, koji stižu do najveće prednosti 23:19. 

Subotić uzvraća, pa FMO stiže do 22:23. Meč je bio u prekidu dok su sudije proveravale prekršaj Jaga nad Šaranovićem, u FMP-u su tražili nesportsku grešku Brazilca. Najglasniji je bio trener Železnika Nikitović. Na kraju samo običan faul.

Foto: Starsportphoto©

 

Prvi je do dvocifrenog učinka stigao Dejan Davidovac i doveo Zvezdu do vođstva 36:30. Hanga, pa Nedović prodorima i polaganjima održavaju Zvezdino vođstvo, ali Šaranović je uzvratio, i to u poslednjim sekundama prvog poluvremena - 11 poena za njega.

Na odmor se otišlo prrednošću crveno-belih 40:36. 

Na početku drugog poluvremena potez utakmice. U 22. minutu omaleni Amerikanac Roberts je majstorski "spojio" sa košem Stepanovića, loptu je poslao u srce reketa gotovo po zemlji naočigled iznenađenih igrača Zvezda košarkaš FMP je samo odradio lakši deo posla. 

Sredinom treće deonice, trojka Stojanovića i potpuno neočekivano egal u "Čairu" 46:46. A onda, trojka Robertsa i vođstvo tima iz Železnika 49:48.

Foto: Starsportphoto©

 

Na terenu slična situacija sve do poslednje deonice, kada je Zvezda krenula da se "odlepljuje". Međutim FMP se najviše zahvaljujući Kuzmiću ponovo vratio i gledali smo dramatičnu završnicu.

Prelomnu trojku postigao je Dejan Davidovac u poslednjem minutu meča.

Najefikaniji kod Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 20 poena.

Zvezda će se u polufinalu u petak sastati sa Čačkom 94 koji je u prvom četvrtfinalnom meču iznenadio gradskog rivala Borac.

Taj meč je na programu u petak od 17 časova.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija