• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

18.03.2024

06:40

Na današnji dan: Postignut najlepši gol u istoriji derbija! (VIDEO)

prinstscreen

Crvena zvezda

Na današnji dan: Postignut najlepši gol u istoriji derbija! (VIDEO)

Podeli vest

18. marta 1995. godine podela bodova u Humskoj, meč ostao upamćen po spektakularnim makazicama Nebojše Krupnikovića.

Dugo godina večiti derbi predstavljao je veliko razočaranje za navijače oba beogradska velikana. Razlog - malo fudbala, puno priče... Ipak, niz slabih fudbalskih predstava prekinuli su izabranici Vladana Milojevića i Igora Duljaja pre devet dana na "Marakani". Nakon 90 i kusur minuta fantastične borbe pobednika nije bilo, viđena su četiri gola, pregršt prilika na obe strane, a navijači su bili saglasni u oceni da je derbi ispunio, čak i nadmašio očekivanja. 

Mlađi naraštaji, nažalost, ne pamte brojne okršaje između Crvene zvezde i Partizana nalik na prethodni. Bilo je tu goleada, ubedljivih pobeda jednog ili drugog tima... Prštalo je na sve strane kada su rivali crveno i crno-beli. Ipak, u sećanjima nešto starijih navijača zauvek je ostao urezan 99. večiti derbi odigran na današnji dan - 18. marta 1995. godine. 

Crno-beli su u Humskoj dočekali najvećeg rivala, pobednika nije bilo, ali je preko 40.000.000 navijača na stadionu "JNA" uživalo u spektakularnoj fudbalskoj predstavi - 2:2 (0:2). 

Pristalice Zvezde se 99. večitog derbija sećaju zbog najlepšeg gola u istoriji rivalstva. Bilo je to delo Nebojše Krupnikovića koji je makazicama matirao Pandurovića i pocepao mrežu Partizanovog gola. Ipak, nešto lepše uspomene nose navijači crno-belih budući da su uprkos zaostatku od dva gola na poluvremenu na kraju stigli do boda. 

Krupniković je doneo prednost Zvezdi u 16. minutu nakon čega su crveno-beli terensku inicijativu prepustili rivali. Jurio je Partizan izjednačenje, ali je stigao hladan tuš u režiji Ivana Adžića koji je u 28. minutu duplirao prednost gostujućeg sastava. 

Delovalo je da će Zvezda bez problema nadigrati ljutog rivala, Partizan u prvih 45 minuta nije davao znake života, a onda - spektakl. U 67. minutu je Damir Čakar iskoristio penal i vratio crno-bele u igru. Konačan rezultat postavio je Saveljić u 77. minutu nakon kornera. 

99. večiti derbi pamti se i po tragičnom događaju koji mu je prethodio budući da je nekoliko dana ranije preminuo legendarni glumac Mija Aleksić. Zbog toga je utakmica u Humskoj počela minutom ćutanja. 

Crvena zvezda je na kraju sezone došla do šampionske titule na krilima Krupnikovića i Kovačevića koji su postigli po 24 gola. Ipak, to nije bilo dovoljno za trofej najboljeg strelca budući da je Partizanov Savo Milošević čak 30 puta tresao mrežu rivala. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija