• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2020

09:18

EVO ŠTA NAS SVE ČEKA U NASTAVKU ŠAMPIONATA SRBIJE! Sadik hoće titulu, a Kaluđerović presto!

Fudbal

EVO ŠTA NAS SVE ČEKA U NASTAVKU ŠAMPIONATA SRBIJE! Sadik hoće titulu, a Kaluđerović presto!

Podeli vest

Napadač Partizana Umar Sadik pokušaće u nastavku Superlige da odbrani zvanje najkorisnijeg igrača lige, pošto ima 11 golova i 10 asistencija * Andriju Kaluđerovića tri gola dele od zvanja najboljeg strelca u istoriji Srbije

Fudbalska Superliga Srbije biće nastavljena ovog vikenda utakmicama 21. kola. Branilac trofeja Crvena zvezda gostovaće na startu takmičenja Čukaričkom (subota, 14.30, Arena sport 1), dok će drugoplasirani Partizan dočekati Radnik iz Surdulice (nedelja, 16.00, Arena sport 1).

PENALI

Najviše penala svirano je protiv Inđije, i to 12
Najviše penala svirano je za Zvezdu, i to 7
Najviše penala odbranio je Marko Ilić iz Voždovca, i to 5


Borba za titulu odavno je izgubila draž, jer crveno-beli imaju čak 11 bodova prednosti, ali zato će se pojedinci boriti za lične rekorde.

Umar Sadik iz Partizana pokušaće da odbrani zvanje najkorisnijeg igrača lige, pošto je tokom jeseni dao 11 golova uz 10 asistencija. Andrija Kaluđerović se vratio u Rad, a iskusnom napadaču nedostaju tri pogotka da postane najbolji strelac u istoriji Srbije.

Klinja Stoisavljević
i tata Markoski

Najmlađi fudbaler u tekućoj sezoni Superlige je napadač Voždovca Dragan Stoisavljević, koji ima tek 16 godina i tri meseca. Najstariji će biti ofanzivni vezista Napretka Jovan Markoski sa 39 godina i osam meseci! Najstarija ekipa je TSC iz Bačke Topole sa prosekom godina 28,4, a u timu su osmorica tridesetogodišnjaka. S druge strane, najmlađi tim u šampionatu imaće Spartak iz Subotice sa prosekom godina 23,1.

VEČITI RIVALI PONOVO ĆE ODLUČIVATI O NAJVAŽNIJEM TROFEJU U SRBIJI! Borjan: Dobićemo svakog! Sadik: Možemo do titule

OTROVNE STRELICE! Iz Zvezde odgovorili Partizanu: To je, kao i sve ostalo NETAČNO!

 

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdina legija stranaca

Najviše prijavljenih stranaca u ligi ima Crvena zvezda, čak osmoricu. Pritom, u januaru je ostala bez Marka Marina, koji je nastupao kao fudbaler iz Nemačke. Dvojno državljanstvo, uz srpsko, imaju još Borjan (kanadsko), Popović (hrvatsko), Degenek (australijsko), Babić (bosansko) i Ivanić (crnogorsko). Prema podacima dostupnim na sajtu "transfermarkt.com", samo u TSC-u i Mačvi svi fudbaleri imaju srpski pasoš.

Foto: Starsportphoto

 

Desetorica nezamenljivih

Desetorica fudbalera su u proteklih 20 kola Superlige odigrali svih 1.800 minuta, odnosno svaki meč od početka do kraja. To su golmani Emil Rockov (Vojvodina), Dušan Marković (Rad), Marko Milošević (Napredak) i Nikola Petrić (Proleter), kao i fudbaleri Stefan Šapić (Čukarički), Nemanja Nikolić (Voždovac), Aleksandar Andrejević (Proleter), Miloš Milovanović (Napredak) i veterani Aleksandar Todorovski (Radnički) i Nikola Drinčić (Vojvodina), koji imaju po 35 godina!

Foto: reuters

 

Umar Sadik je MVP

Mnogi su Partizanovog napadača Umara Sadika prerano ocenili kao šeprtlju zbog nekarakteristične građe za napadača. Ipak, Nigerijac je trenutno MVP Superlige, pošto je najviše puta u sezoni direktno uticao na postizanje gola. Odigrao je 18 utakmica, upisao se u strelce 11 puta i 10 puta asistirao za gol. Sledeći na rang-listi najkorisnijih igrača je Nenad Lukić iz TSC sa 11 golova i šest asistencija, ali iz 20 utakmica.
Takođe, Sadik sa Sejdubom Sumom predstavlja najubojiti tandem lige, jer zajedno imaju 20 golova i 16 asistencija.

Kartoni

8 žutih i po jedan crveni karton zaradili su Nemanja Bosančić iz Inđije i Miloš Adamović iz Mačve i oni su najgrublji fudbaleri u ligi

9 utakmica su golmani Vladimir Stojković iz Partizana i Emil Rockov iz Vojvodine završili bez primljenog gola

Kaluđerović sanja rekord

Napadač Andrija Kaluđerović (32) došao je na polusezoni u Rad i ima realnu šansu da postane najbolji strelac lige otkad je Srbija samostalna država. Do sada je u Superligi dao 63 gola i otišao je u julu 2016. kao rekorder, ali ga je u međuvremenu prestigao Ognjen Mudrinski, koji drži prvo mesto sa 65 golova.

- Nadam se da ću uspeti uz pomoć saigrača da se vratim na tron. Najsrećniji bih bio da Rad ostavimo u ligi i da ponovo budem broj jedan - rekao je po povratku Kaluđerović.

Prvi Indonežanin u Superligi

Fudbaler Vitan Sulajman (18), koji je došao u Radnik, prvi je Indonežanin u našoj ligi. Reč je o desnom krilu koje je do početka februara bilo pod ugovorom sa PSIM Jogjakartom, a u klub iz Surdulice stigao je kao slobodan igrač. Sulajman igra za reprezentaciju do 19 godina, a Indonezija ima plan da unapredi razvoj fudbala i ideju da što više igrača pošalje u evropske lige. Klub se obavezao da igrača pusti svaki put kad ga nacionalni tim pozove na okupljanje.

Pejović i Ristivojević ponos Mačve

Desni bek Mačve Filip Pejović već 12 godinu uzastopno nosi crveno-crni dres i apsolutni je rekord u šampionatu po vremenu provedenom u jednom klubu. Doduše, ima Mačva još jednog člana za ponos i diku, a to je štoper Igor Ristivojević, kojem je ovo 11. sezona u istom klubu.


 

Bonus video

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija