• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2021

18:29

SUDIJSKI EKSPERT NEMA DILEMU! Kod Partizana je SVE ČISTO! NIJE bio penal ZA ZVEZDU!

printscreen

Fudbal

SUDIJSKI EKSPERT NEMA DILEMU! Kod Partizana je SVE ČISTO! NIJE bio penal ZA ZVEZDU!

Podeli vest

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je sporne odluke u prethodnom 12. kolu Super lige, a posebno mečeve Crvene zvezde i Partizana, oko kojih se digla najveća prašina

Utakmice večitih rivala Crvene zvezde i Partizana u kojima su se sastali sa Metalcem, odnosno Napretkom, bile su pod lupom javnosti, a i dalje su!

Kada je reč o meču na Marakani u nedelju, na kom je Zvezda dobila Metalac rezultatom 3:1, Zdarvko Jokić smatra da nije postojao penal za crveno-bele u nadoknadi vremena. Tada je jedan igrač Metalca je bio u duelu sa Benom, a sudija Aleksandar Živković je pokazao na belu tačku.

Foto: Starsportphoto

 

Smatram da je plavi igrač zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Nema kontakta, a vidite pad igrača Zvezde, sve je jasno - rekao je Jokić!

On je pričao i o situaciji kada je sudija u prvom poluvremenu gledao na snimku da li je bilo penala za goste kada je Eraković igrao rukom:

Foto: Starsportphoto

 

U prvoj situaciji je ruka Erakovića spuštena uz telo, tu je kratka distanca i mislim da je dobru odluku pokazao. Najbolje bi bilo da je pustio da igra posle toga teče dalje i da nije ništa sudio. Mislim da je sudija bio u pravu što nije svirao penal.

Foto: Starsportphoto

 

Jokić smatra da je u Kruševcu sve bilo čisto, kada je Minaković virao penal za Partizan, dao crveni karton domaćem igraču, a onda  ponovio udarac sa bele tačke koji je Rikardo prethodno promašio.

Što se tiče faula, očigledno je guranje sa leđa. Da je start na loptu i faul, ne bi bilo crvenog kartona. Ali pošto je guranje, držanje i igranje rukom, onda je kazneni udarac i crveni karton. Što se tiče penala, ne vidimo levu nogu golmana, ali ima razloga za ponavljanje, jer su igrači oba tima ušli u kazneni prostor pre izvođenja. Kad igrači oba tima uđu pre izvođenja, mora da se ponovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija