• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2022

14:10

SENEGALCI DONELI PEHAR SAČEKALO IH OGROMNO IZNENAĐENJE! Predsednik najavio POLUFINALE na Mundijalu i podelio PREMIJE! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

SENEGALCI DONELI PEHAR SAČEKALO IH OGROMNO IZNENAĐENJE! Predsednik najavio POLUFINALE na Mundijalu i podelio PREMIJE! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Senegala vratila se u domovinu nakon što su osvojili Kup afričkih nacija

Nakon više od dve nedelje haosa Kup afričkih nacija je završen! Senegalci su osvojili "Crni kontinent" po prvi put u istoriji, a Lavovi Tarange juče su se vratili u Dakar gde ih je sačekao ogroman broj navijača kako bi proslavili uspeh! 

Senegalci su već godinama najkopletniji sastav u Africi, ali im je titula izmačinjala svaki put. Situacija se ove godine promenila i Lavovi su šampioni. U Senegalu je proglašen neradni dan, obećane su nagrade za fudbalere i stručni štab, a predsednik države Maki Sal oglasio se i objasnio šta će svaki od njih dobiti. 

Naime, svakog fudbalera i člana stručnog štaba čeka nagrada od 50.000.000 senegalskih franaka što je oko 70.000 evra. Ipak, to nije sve! Svaki od njih dobija u Dakaru besplatan plac od države koji se prostire na 200 kvadratnih metara, ali tu nije kraj nagradama. 

Senegal je pre nekoliko godina počeo izgradnju novog grada Dijamniadioa koji treba da simboliše novu i modernu državu, a upravo su na teritoriji novog grada "krivici" za titulu dobili plac! Dijamniadio je na 30ak kilometara od Dakara, a svaki je dobio plac od 50 kvadratnih metara! 

Predsednik Senegala je potom primio fudbalere, a igračima i selektoru saopštio šta očekuje od njih ukoliko odu u Katar. 

- Ne tražim da osvojite Mundijal, ali polufinale bi trebalo da igrate - jasan je bio Sal. 

Ipak, da bi Senegal stigao do polufinala prvi mora da prođe plej-of gde ga čeka upravo Egipat. Ekipa kojoj su u penal seriji ispred nosa "ukrali" pehar!

Poređenja radi, Italijani su za titulu na Evropskom prvenstvu svakom igraču dali premiju u iznosu od 250.000 evra! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija