• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2023

21:08

PA OVO NEMA NIGDE... Mbape se SPRDA sa Pariz Sen Žermenom! Sada ponovo želi da ODE, ali ne odmah?

Reuters

Fudbal

PA OVO NEMA NIGDE... Mbape se SPRDA sa Pariz Sen Žermenom! Sada ponovo želi da ODE, ali ne odmah?

Podeli vest

Francuski fudbaler Kilijan Mbape rešio je da godinu dana pre isteka ugovora napusti Pariz Sen Žermen.

Dokle više? Čini se da je to najčešća reakcija svakog ljubitelja fudbala kada se u svetskim medijima pomene ime Kilijana Mbapea. Obećavao je mladi Francuz, obećava još uvek, ali je utisak da se njegova karijera polako pretvara u "špansku sapunicu"... Samo je pitanje kakav će biti kraj. 

Prošle godine Mbape je napravio opštu zbrku u Evropi. Dogovorio je saradnju sa Real Madridom, a onda, pravo niotkuda, podigao dres Pariz Sen Žermena sa brojem "2025" nakon što je stavio paraf na astronomski ugovor sa Svecima. Delovalo je da je Francuz rešio da karijeru posveti klubu sa Parka Prinčeva, ali od toga neće biti ništa. 

Kako prenosi francuski "L'Equipe" - Kilijan Mbape želi da napusti Pariz Sen Žermen naredne sezone!? Napadač Svetaca ugovorom je vezan do 2025. godine, ali budući da mu je klub dao sve kako bi ga zadržao u isti je ubačena i posebna klauzula po kojoj Mbape ima pravo da ode i godinu dana pre isteka saradnje...

Postalo je jasno da legija plaćenika u Pariz Sen Žermenu neće doneti, makar ne uskoro, trofej Lige šampiona što je glavni cilj Mbapea. Francuz se pošteno obogatio kada je potpisao novi ugovor sa Svecima pa su sportski motivi ponovo aktuelni. Ipak, želi Mbape da doda još koju nulu na svoj bankovni račun u narednih godinu dana, razmotri sve ponude i donese odluku gde nastavlja karijeru. 

Foto: EPA

Da stvar po Pariz Sen Žermen bude gora, iz kluba ovog leta odlaze Lionel Mesi i Nejmar. Dakle, triling koji je došao na Park Prinčeva kako bi doneo pehar Lige šampiona uskoro bi mogao da se raspadne, a francuski velikan krene u potpunu rekonstrukciju igračkog kadra.

Sa druge strane, nema sumnje da će Mbape biti meta najbogatijih kluba iz svih krajeva sveta. Ne treba isključiti ni njegov odlazak u Real Madrid, iako je Florentino Perez rekako da su vrata za mladog Francuza zatvorena, ali se pominju i određene ponude iz Premijer lige. 

Bilo kako bilo, nakon jedne mirne sezone u Mbapeovoj "sapunici" uskoro će doći do novog zapleta...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija