• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2023

07:08

Oglasio se sudijski ekspert posle bure: Nije penal za Partizan, jeste za Zvezdu

printscreen

Fudbal

Oglasio se sudijski ekspert posle bure: Nije penal za Partizan, jeste za Zvezdu

Podeli vest

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je detalje iz prethodno odigranog kola Superlige Srbije, a najviše posla imao je oko meča koji je podigao prašinu i obilovao spornim momentima TSC - Partizan (3:3).

TSC i Partizan odigrali su fantastičnu utakmicu (3:3), ali je ipak u prvom planu bilo suđenje. Crno-beli su dan nakon meča putem saopštenja poručili da je suđenje bilo na štetu Partizana, a besan je bio i sportski direktor Ivica Kralj. 

Na TV Arena Sport oglasio se bivši sudija Zdravko Jokić. Kaže da je bilo mnogo spornih situacija, te da je oštećen TSC, a ne Partizan! Po proceni Jokića, sve odluke koje je sudija Mitić doneo bile su ispravne, sem one da nagradi crno-bele penalom u drugom poluvremenu posle kontakta Saldanje i Ilića.

- Uvek su problematični  startovi golmana i uvek treba da se gleda lopta. Igrač Partizana je sklonio loptu, golman je stigao i pre kontakta je izbio pod uglom od 90 stepeni. Ne ide prema gol liniji nego je golman prvi izbio loptu. I to nije prekršaj za penal. Ovde je VAR zakazao, ovo je greška sudije, morali su da zovu sudiju da gleda. Saldanja sklanja loptu, ali golman stiže i videli ste da je prvi izbija. Ne računa se kontakt nakon izbijene lopte - kazao je Zdravko Jokić.

On kaže da je jedina stvar koju je Mitić pogrešio u korist TSC-a iz prvog dela kada Stojić nije dobio žutim kartonom za faul nad Nikolićem. Potvrdio je da je prekršaj Kanutea za jedanaesterac postojao, kao i da je Partizanu opravdano poništen gol u situaciji kada se iz pasivnog ofsajda aktivirao Aleksandar Šćekić. Jokić kaže da je faulirao igrača TSC-a koji je išao na loptu, pre gola Ilića.

- Sudija je u dobrom položaju. U pravilima kažu da ako je igrač u ofsajdu i ometa igrača da pokuša da odigra loptom, onda je to ofsajd.  Šćekić je ovde preprečio kolenom i utisak je bio prvo da lopta ide visoko. Lopta se kasnije podigla, ali u momentu faula, igrač je bio fokusiran na loptu. Šćekić je onemogućio igrača da odigra loptu ili da pokuša.  Ako igrač pravi blok, ne mora da bude u ofsajdu, onda je faul. Faul bi bio da ovaj nije bio u ofsajd položaju. Da je pao gol bez intervencije Šćekića, gol bi bio priznat.

Jokić smatra da je prekršaj za penal TSC-a postojao.

- Mnoge moje kolege greše. Prekršaj nije gde je započeo, nego gde se završava. Mnogi kažu da ga je držao van kaznenog prostora, ali igrač stoji na liniji kada se prekršaj završava i linija je deo kaznenog prostora. Mitić je sudio šest utakmica Partizanu prošle sezone i ni na jednoj nisu se žalili. Čim je sudio šest utakmica nije bilo primedbi. Možda nije imao dan, možda je izostao timski rad sa VAR-om.

 

 

Bivši sudija je prokomentarisao i sporne detalje sa ''Rajka Mitića'', gde je Crvena zvezda savladala Vojvodinu sa 5:0. Što se tiče penal za Crvenu zvezdu pri rezultatu 0:0, kaže:

- Ovde se radi o konfuziji koju je sudija izazvao. Zbunio je i našeg komentatora sa Arene. Nije bilo gaženje, nego udarac. Umesto da sudija drastičnije pokaže na kazneni udarac, pa da onda opominje igrača, za to vreme ni igrači Zvezde nisu bili sigurni da li je bio penal. 

Smatra da sudija nije pogrešio kod drugog žutog kartona i isključenja Busnića iz Vojvodine.

- Ovde imamo obećavajući napad, on gura protivnika s leđa u sprečavanju obećavajućeg napada, to se kažnjava kartonom.

Jokić kaže da je trebalo dosuditi penal za Zvezdu posle faula nad Mitrovićem.

- Vidite da je igrač na zemlji gurao loptu rukom, posle dolazi do kontakta ili ne... Ni sudija nije bio siguran, mislim da je arbitar bio opušteniji zbog rezultata. Vidite pokret ruke prema lopti. Ovo jeste penal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija