• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

08:57

Grci u strahu od nacista! Još 5 Hrvata uhapšeno zbog ubistva navijača

Tanjug/AP

Fudbal

Grci u strahu od nacista! Još 5 Hrvata uhapšeno zbog ubistva navijača

Podeli vest

Nove informacije samo pristižu iz Grčke nakon što je 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen u neredima navijača zagrebačkog Dinama i domaćih pristalica.

Situacija u Atini se ne smiruje nakon jezivog ubistva navijača AEK-a.  Tokom jučerašnjeg dana je usledila serija hapšenja, a prema poslednjim informacijama uhapšeno je još pet hrvatslih navijača koji su pokušali da pobegnu iz Atine. 

Kako prenose tamošnji mediji policija u luci "Igumenica" uhapsila još petoricu Hrvata dok su se navodno ukrcavali na brod za Italiju. Navodi se da su uhapšeni Hrvati u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godine.

Istraga i pretresi provode se u hotelima i privatnom smještaju, a do sada je ukupno je uhapšeno oko 100 Hrvata. Grci patroliraju na granicama i traže huligane koji su pobegli, uhapšen je i 19-godišnjeg Hrvat za koga se sumnja da je učestvovao u ubistvu navijača, a ima samo 19 godina. Procenjuje se da je još najmanje 50 hrvatskih navijača u begu, a u toku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza kako bi identifikovali ubicu navijača.

Grčki portal "Newsit" nakon nereda objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama podsećaju na naciste.

- Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi "psihološki podržali" svoju ekipu, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su hteli da gledaju utakmicu iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije mogao prepričati scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni videli. Izgledom podsećaju na naciste. Deo njih ispričao je policiji kako su pokušali da povežu  godišnji odmor u našoj zemlji sa utakmicom, ali nisu spomenuli kontakt s grčkim navijačima drugih ekipa -  navodi pomenuti portal. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Hrvati su preko Albanije stigli u Grčku, a zatim sa navijačkom grupom "Gate13" koja podržava Panatinaikos napravili haos u centru grada. Grci su besni na policiju jer je sve moglo da bude sprečeno, s obzirom na to da je policija znala da će oko 150 "Bed blu bojsa" pokušati da uđu u Atinu. Navodno su znali čak i plan Hrvata. Deo njih je spavao kod  prijatelja, navijača Panatinaikosa, deo u prostorijama Panatinaikosovog fan kluba koji tek treba da se otvori, a deo u smeštajima i apartmanima na aveniji Aleksandra, u blizini Panatinaikosovih prostorija.

Foto: EPA

 

 

UEFA je posle ubistva odložila utakmicu između AEK-a i Dinama i novi datum igranja je 19. avgust, prethodno će 15. avgusta biti odigran meč u Zagrebu. Ali, AEK i dalje traži da se utakmica otkaže, a Dinamo kazni.

- Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane bande kriminalaca iz Hrvatske,  AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe? Hoće li neke od njegovih ubica biti na tribinama? Da li će njihovi saučesnici u zločinu danas na društvenim mrežama proslavljati ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji? Oni koji proklinju nas i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saputnici u organizovanom kriminalu?, stoju između ostalog u saopoštenju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija