• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

12:36

Hteli krv! Ustaški odred smrti došao u Atinu da ubija, ovo su dokazi (FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

Hteli krv! Ustaški odred smrti došao u Atinu da ubija, ovo su dokazi (FOTO)

Podeli vest

Grčka policija je uhapsila oko 115 osoba, 97 Hrvata, posle ubistva Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a, a danas je obelodanila šta je pronašla kod huligana posle krvavog pira u Atini.

Navijače AEK-a napao je  uvežbani "odred smrti", kako ih zovu Grci. Policija je posle hapšenja kod Hrvata pronašla pored improviziranih palica, noževe, pivske boce koje su koristili kao Molotovljeve koktele, dimne bombe, kamenje, metalne šipke.

"Na osnovu ovoga je jasno su hrvatski navijači u Atinu došli da ubijaju", prenose grčki mediji.

Oružje je već u forenzičkim laboratorijama kako bi utvrdili DNK i otiske prstiju, a rezultate će uporediti sa uzorcima koje su uzeli od svih uhapšenih navijača. 

Foto: grčka policija

 

 

Grčka policija je pronašla i zaplanila sledeće predmeti kao dokaze: jednu jednokratnu crna medicinska maska ​​s vidljivim tragovima krvi, jednu majisu s belim printom, tri baklje označene "TORCHVERDE-GREEN", jednu smeđu staklenu bocu sa oznakom "Kaiser", zapremine 500 ml, jednu providnu staklenu bocu oznakom "Corona", zapremine 355 ml, par daski, crnu jaknu s plastičnom podstavom iznutra, crnu sportsku cipelu marke admiral, crnu sportsku cipela marke Reebok, jednu sportska cipelu brand newbalance, crni sklopivi nož ukupne dužine 20 cm i dužine  9 cm, crni sklopivi nož ukupne dužine 17 cm i dužine oštrice 8 cm,  komad drveta dužine 52 cm koji ima mrlju od krvi i na koji je prikovan drugi komad drveta dužine 20,5 cm, jednu drvenu daska dužine 120 cm i širine 10 cm, koja ima mrlje od krvi, tri drvene motke dužine 83 cm, od kojih dve imaju krvave mrlje, drvenu motku dužine 118 cm na kojoj su tragovi krvi, razbijenu staklenu bocu zelene boje, jakog mirisa na zapaljivom tečnošću unutar koje se nalazi platnena krpa s prozirnom lepljivom trakom natopljnom zapaljivom tečnošću... 

Foto: grčka policija

 

 

Foto: grčka policija

 

 

Policija je još našla rukavice, vodootpornu jaknu, štitnike za zube, ulaznice za utakmicu Dinamo Hajduk, plastične boce, kamenje, ručne baklje... a ceo spisak možete da pogledate OVDE.  

 

 

 


U forenzičkim laboratorijima se, između ostalog, veštači drvena letva dužine 120 i širine 10 centimetara na kojoj se nalaze tragovi krv. Istražuju se i telefonski razgovori kako bi se utvrdilo što je sve prethodilo organizovanom dolasku navijača iz Hrvatske. Grci naglašavaju da tamošnja policija i dalje intenzivno traga za još 50-ak hrvatskih državljana koji su u begu i koji pokušavaju na sve načine da se vrate u Hrvatsku. 

Grčka policija je na licu mesta zatekla stravične prizore. Ostale su i daske sa ekserima, a okolo su se mogli videti tragovi krvi posle jezivog sukoba dve strane. Navijači su koristili i pirotehniku, improvizovane palice, kamenje i sve čime su mogli da napadnu druge, bacali su Molotovljeve koktele, a sve je to policija sada potvrdila i materijalnim dokazima.

Uhapšeno je oko 115 huligana, ali još nije poznato ko je ubica. Grčki mediji su objavili identitet huligana Dinama iz Zagreba koji je osumljičen za ubistvo pristalice  AEK-a.  Prema tvrdnjama medija, pozivajući se na policijske izvore, u pitanju je 19-godišnji Domagoj Pezer iz Hrvatske! Grci su objavili njegovu ličnu kartu. 

 

 

Takođe, u petak će pred trojicom sudija početi ispitivanje optuženih u slučaju krvave tuče. Proces ispitivanja, nakon rokova koje su optuženi  dobili kako bi pripremili odbranu, trebao bi da počne u podne, a očekuje se da će završiti u nedelju. Optuženi su za četiri kaznena dela i sedam prekršaja. Ako budu proglašeni krivim mogu da završe na doživotnoj robiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija