• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2023

23:05

Braga prosula veliku prednost - Panatinaikos sačuvao nadu pred revanš u Atini!

EPAIMAGES

Fudbal

Braga prosula veliku prednost - Panatinaikos sačuvao nadu pred revanš u Atini!

Podeli vest

Braga nosi minimalnu prednost u Atinu, Galatasaraj u poslednjim momentima došao do pobede protiv Moldea, dok na meču Makabi Haife i Jang Bojsa nije bilo pobednika.

Režirali su fudbaleri Panatinaikosa veliko iznenađenje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona kada su eliminisali Olimpik Marsej. Žreb ih je namerio na Bragu koja protiv TSC-a nije imala ravnopravnog rivala, ali nakon 90 minuta u prvom meču plej-ofa deluje da ubedljiva pobeda Portugalaca protiv Topolčana nije bila slučajnost. Naprotiv... 

Braga je na svom terenu razbila igru Panatinaikosa na komadiće i došla na korak od plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja. Delovalo je da portugalski tim ima sve u svojim rukama, a onda je umalo sve prosuo u finišu meča pa će umesto dva gola prednosti u Atinu nositi samo jedan - 2:1 (0:0). 

Bio je Panatinaikos nešto opasniji rival  na startu meča, prvu šansu imao je štoper Magnusom posle 100 sekundi, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. Zapretio je potom Daniele Manćini, svoj udarac oprobao je Sebastijan Palasios, ali su mreže u "Kamenolomu" mirovale u prvom poluvremenu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Tek što je počela igra u nastavku bilo je jasno da Braga želi pobedu. Abel Ruiz je posle samo dva minuta opasno ugrozio gol Brenolija, da bi prednost domaćinu doneo upravo španski napadač nakon asistencije Rikarda Horte. 

Portugalac je bio asistent i kod drugog gola u 73. minutu, a mrežu Panatinaikosa pogodio je Đalo za 2:0. Želeli su fudbaleri Brage da "odrade posao" do kraja, ali im je tu zamisao uništio Danijel Manćini koji je u 95. minutu postavio konačnih 2:1 uoči revanša u Atini. U sastavu Panatinaikosa Filip Đuričić proveo je 65 minuta na terenu dok je Filip Mladenović meč odgledao sa klupe. 

U drugom meču današnjeg programa Galatasaraj je u poslednjim momentima meča protiv Moldea u Norveškoj došao do pobede, a samim tim značajno uvećao svoje šanse pred duel u Istanbulu. Turski velikan je golom Midsjoa obezbedio veliku prednost uoči revanša pošto je na Aker stadionu konačan rezultat bio 3:2 za Turke. 

Poveo je Molde preko Elingsena u osmom minutu, ali je već do poluvremena Galatasaraj uspeo da preokrene golovima Oliveire i Maura Ikardija. Haugen je poravnao na startu drugog dela igre i delovalo je da će meč biti završen bez pobednika, a onda je norveški repretentativac Fredrik Midsjo presudio klubu iz svoje domovine. 

U trećem meču današnjeg programa između Makabi Haife i Jang Bojsa nije bilo golova - 0:0. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija