• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

07:59

Ovo je podiglo prašinu! Sudijski ekspert o penalima na mečevima Zvezde i Partizana!

Starsportphoto

Fudbal

Ovo je podiglo prašinu! Sudijski ekspert o penalima na mečevima Zvezde i Partizana!

Podeli vest

Mečevi između Čukaričkog i Crvene zvezde (2:1), ali i Parizana i Radničkog (3:2) u okviru prošlog kola Superlige, podigli su prašinu.

Brđani su napravili iznenađenje i pobedili šampiona Srbije, dok su crno-beli trijumfovali sa 3:1 nakon što su imali minus od dva gola. 

Tokom meča na Banovom brdu smo videli dva penala, čak 12 žutih kartona i jedan crveni, a sudijski analitičar, Zdravko Jokić pokušao je da sve te detalje analizira na TV "Arena Sport". Jedna od situacija desila se u 22. minutu kada je posle duela Uroša Spajića i Sandeja Adetunđija pokazan penal, koji je Marko Docić pretvorio u gol. Po njegovoj proceni, sudija je bio u pravu.

- Ovde sa rukama nije bio kontakt, tj. bio je kontakt, ali nedovoljan. Međutim ima dole prekršaja nogom gde se vidi da je desnom nogom bio kontakt. Ovde je sudija dosudio penal i nemam ništa protiv. Žuti karton je jer je obećavajući napad -  rekao je Jokić.

Sudija je pokazao na belu tačku za Zvezdu u 46. minutu. 

- Ovde nema baš dobre slike, vidimo momenat kad ga drži za ruku i dres malo. Sada ćete vi mene da pitate da li je bio penal ili nije. Ne mogu odavde da vidim, jer je sudija video koji je intenzitet. Da li je to bilo povlačenje? Vidimo da ga je držao prvo za rame, a posle za ruku. Ne mogu da vidim i ocenim intenzitet. 

Jokić je prokomentarisao detalj iz 56. minuta kada je Marko Docić startovao na Vladimira Lučića.

- Ovo prekršaj jeste, desna Docićeva noga pravi pokret da ga saplete, ali ja bih pre dosudio kazneni udarac ovde nego za onu malopre situaciju - istakao je Jokić.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Sudijski ekspert detaljno je analizirao sporne situacije sa meča Partizana i Radnika iz Surdulice. Poveli su gosti golovima Mateje Gašića i Borka Duronjića, a potpuni preokret crno-belima doneli su Gajas Zahid, Mateus Saldanja i Bibars Natho iz jedanaesteraca za konačnih 3:2 za tim iz Humske.

Prokomentarisao je Jokić poništeni gol Mateusa Saldanje iz 38. minuta.

- Vrlo dobar položaj sudije, Trifković je jedan od naših najboljih sudija. Prošlo prvenstvo je sve vrlo dobro sudio. Ovde je imao propust, imao je situaciju da odmah presudi jer je bio vrlo dobro postavljen, mogao je da proceni da dolazi do podizanja i saplitanja. Mogao je da izbegne tu sitauciju. Vrlo je teško kad se igrači raduju, a posle vi to prekidate...

Foto: Starsportphoto

 

 

Posle pada Mateusa Saldanje dosuđen je penal za Partizan..

Ovde je bilo držanja, u kojoj fazi se posle igrač Partizana oslobodio i pada. Međutim, shodno kriterijumima koje su sudije pokazale u ovom kolu uklapa se u način prosuđivanja. Ne mogu da kažem da li je bio penal ili ne. Rekao sam da je bilo držanje, posle toga dolazi do pada, ali teško mi je da govorim sada. Jeste prekršaj, podržao bih sudiju. Hoću da kažem da je instrukcija UEFA, a instrukcija i Fillipovića i sudijske komisije da ne sviraju lagane penale. Mekane penale, da su to prekršaji koji pune oko, kazneni udarci treba da budu takvi. Vidite broj tri Partizana koji gura igrača da pravi prekršaj. Čak postoji prekršaj kada je on gurnut igrač Partizana nije fauiliran već je trojka gurnula Oreščanina na Saldanju. Ovo je trebalo da se gleda i da bude prekršaj za odbrambenu stranu. Dešava se to, ima gde VAR ispravi sudiju, a karton ostaje.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija