• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

12:02

Sada je i zvanično! Savo Milošević ima novi posao!

Starsportphoto

Fudbal

Sada je i zvanično! Savo Milošević ima novi posao!

Podeli vest

Proslavljeni jugoslovenski napadač Savo Milošević (50), postao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Danima se pričalo i najavljivalo, a sada je i zvanično - izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sednici koja je počela u 11 časova dao poverenje Savi Miloševiću.

U četvrtak je odjeknula vest da je Milošević već zavrnuo rukave i da se na meti reprezentacije BiH nalazi štoper Partizana Svetozar Marković (23), inače kapiten crno-belih u ovoj sezoni.

Treba istaći i da nekadašnji ubojiti golgeter u dogovoru sa čelnicima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pravi velike promene u nacionalnom timu, a u planu ima nekoliko novih imena. Miloševiću su zanimljivi igrači hrvatskog porekla poput Matea Maglice, Nika Galešića i Darija Špikića, a  navodno će se pregovarati Arminom Gigovićem koji je mladi reprezentativac Švedske.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ovo je inače prvi selektorski posao u karijeri slavnog asa. Nakon što je okačio kopačke o klin, čovek koji je nekada bio strah i trepet za protivničke golmane bio je u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, da bi u sezoni 2019/2020 sa klupe predvodio Partizan. 

Milošević je na klupu Partizana seo u martu 2019. godine, nakon prekida saradnje sa FSS i ostavke na mestu potpredsednika te organizacije. Sa crno-belima osvojio je Kup Srbije nedugo nakon što je seo na novu funkciju, pobedom na večitim rivalom u finalu golom Bojana Ostojića. Imao je Milošević priliku ponovi uspeh, ali se u finalu našla motivisana novosadska Vojvodina, koja je uzela trofej posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Pod vođstvom Miloševića crno-beli su nastupali u grupnoj fazi Lige Evrope, gde su u grupi sa AZ Alkmarom, Mančester junajtedom i Astanom za dlaku ispustili priliku za prolaz u eliminacionu fazu drugog po kvalitetu evrpsko fudbalskog takmičenja.

Nakon sezone u Humskoj, potpisao je ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane, ali saradnja nije baš nasjrećnije prošla. Razišao sa bivši fudbaler Aston Vile, Parme, Saragose, Osasune i brojnih drugih klubova sa slovenačkim klubom posle samo četiri meseca, što je i solidan staž imajući u vidu "rok trajanja" njegovih prethodnika pod kapom Milana Mandarića.

Foto: Starsportphoto

 

 

Tužio je legendarni Savo klub i dobio sudski spor po kojem su morali da mu plate 311.000 evra. Odlukom CAS-a, morao je tim iz prestonice Slovenije da izmiri troškove zbog prevremeno raskinutog ugovora, a Milošević je za slovenačke medije tada istakao da mu je sada konačno laknulo.

- Osećam olakšanje. Prošlo je 14 meseci otkako sam otišao i sve se pretvorilo u noćnu moru. Nisam radio 14 meseci, što je loša stvar, ali tako se desilo. Nije bilo šanse da se izbegne ova situacija, iako sam dao sve od sebe da do toga ne dođe. Drugog izbora na kraju nisam imao.

Ostaje da se vidi kako će se nekada vrhunski fudbaler snaći u novom poslovnom izazovu.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Izdali" Srbiju! Ovi fudbali su izabrali da igraju za druge države! Neki bi nam baš značili!
Fudbal

"Izdali" Srbiju! Ovi fudbali su izabrali da igraju za druge države! Neki bi nam baš značili!

Proslavljeni jugoslovenski napadač Savo Milošević postao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i odmah poželeo da u timu vidi makar jednog Srbina. Nije ovo mnogo iznenadilo navijače u našoj zemlji i regionu, jer je u poslednjoj deceniji bilo dosta fudbalera koji nisu nikada postali "orlovi" , a verovalo se da će to biti kada se oprobaju u seniorskom fudbalu.

28.09.2023

12:18

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija