• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

16:17

Kapelo otkrio šokantne priče: Ronalda sam zbog alkohola izbacio iz tima, a sa Kasanom sam se tukao!

EPAIMAGES

Fudbal

Kapelo otkrio šokantne priče: Ronalda sam zbog alkohola izbacio iz tima, a sa Kasanom sam se tukao!

Podeli vest

Morao sam da ga izbacim iz tima, svlačionica je zbog njega smrdela na alkohol, otkrio je Kapelo.

Plejada italijanskih trenera harala je Evropom početkom 21. veka. Karlo Anćeloti ređao je sjajne rezultate na klupi Milana, dok je na klupi Real Madrida dominirao Fabio Kapelo. Iako je delovalo da u sastavu "blankosa" teče med i mleko, legendarni Italijan u razgovoru za španski "As" otkrio je neke detalje koji nisu bili poznati javnosti u to vreme. 

- U februaru 2007. godine izbacio sam Ronalda iz tima. On je bio neko ko voli da luduje i izlazi, a sa sobom je vodio i svoje drugove iz tima. Jednog dana je Rud Van Nistelroj došao do mene i požalio se da u svlačionici smrdi na alkohol. Tako je bilo kada sam otišao da proverim. Ronaldo je imao 94 kilograma te godine - otkrio je Fabio Kapelo. 

Kada je završio svoju epizodu u Real Madridu, Ronaldo je otišao u Milan. "Rosoneri" su bili odlučni u nameri da dovedu Brazilca, a ni upozorenje koje su dobili od Kapela nije moglo da ih odgovori od toga. 

- Zvao me je Berluskoni da me pita za savet oko kupovine Ronalda. Rekao sam mu da to ne radi, da je parti manijak i da mu je jedino važno da je okružen ženama. Zahvalio mi se na savetu, a sutra dan je Ronaldo potpisao za Milan - priseća se legendarni Italijan. 

Imao je Kapelo u karijeri problema i sa disciplinom Antonija Kasana sa kojim se u jednom momentu i potukao. 

- Kasano? Potukao sam se sa njim! Tražio je žetone za jelo pre svake utakmice, što je bilo neprihvatljivo. Ne razumem  zašto je radio te stvari, ali više sam bio ljut na kuvara nego na njega. 

Foto: EPAIMAGES

 

Poznat je Fabio Kapelo kao sjajan motivator, a u razgovoru za španski "As" otkrio je i priču koja je malo poznata iz perioda kada se na klupi Real Madrida borio za titulu u Primeri. 

- Igrali smo protiv Majorke u poslednjem kolu, gubili smo 1:0 na poluvremenu i morali smo da preokrenemo da bi postali šampioni. Svi momci su bili uplašeni, loše du kontrolisali loptu. Na poluvremenu sam ih sve naterao da sednu na pod, a onda sam i ja seo pored njih. Morao sam da ih smirim, da sam vikao to bi na njih izvršilo još veći pritisak. Znate kako se završilo? Dobili smo 3:1 i postali šampioni Španije - rekao je nekadašnji trener Real Madrida. 

Nekoliko meseci kasnije i sam Kapelo je stigao na "San Siro", ali njegov povratak među crveno-crne bio je kompletan promašaj. 

- Povratak u Italiju bila je moja najveća greška u životu. Kada me Berluskoni pozvao da dođem, pitao sam Florentina Pereze da me pusti i pustio me... Sve sam pogrešno uradio. Liga je bila katastrofalna, ali me to iskustvo mnogo naučilo u životu - podvukao je Fabio Kapelo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija