• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2023

13:02

Gol u derbiju sve promenio! Vlahović dočekao pohvale Alegrija, Del Pjera...

EPAIMAGES

Fudbal

Gol u derbiju sve promenio! Vlahović dočekao pohvale Alegrija, Del Pjera...

Podeli vest

Fudbaler Juventusa bio je strelac sinoć protiv Intera (1:1) u 13. kolu Serije A.

Čekao je Dušan Vlahović (23) dugo na pogodak u dresu "stare dame", čekali su svi iz kluba, kao i navijači, a došao je tačno nakon 72 dana. Srpski reprezentativac zatresao je mrežu "nero-azura" u 27. minutu, a proslavom je jasno poručio da kritičari da bi sada trebali malo da se stišaju.

Bio je snažni napadač prethodnih nedelja na meti ozbiljnih kritika na Apeninima. Od 16. septembra i duela sa Lacijom nikako nije uspevao da postigne gol, u međuvremenu je doživeo i povredu leđa, a i trener Masimilijano Alegri je kao prvu opciju forsirao Mojzea Kena.

 

 

Spekulisalo se i o tome da li crno-beli treba našeg asa da prodaju već u januaru, a čuveni italijanski fudbaler Paolo di Kanio je sebi čak da za pravo da konstatuje kako "Vlahović nema fudbalsku inteligeniju".

Međutim, sada je došlo vreme za komplimente, a prvi je stigao od šefa stručnog štaba.

- Mislim da je Dušan imao najbolji učinak od dolaska u Juventus. Fizički je pobedio De Fraja, dok je sa Kjezom u tandemu imao i više prostora. Već neko vreme nije postigao gol, ali je uvek naporno radio i ne zaboravimo da ima samo 23 godine - rekao je Alegri.

Foto: EPA Images

Masimilijano Alegri

Momak koji je ponikao u Partizanu ove sezone je odigrao ukupno 11 mečeva za torinski klub, a pored pet pogodaka, upisao je i jednu asistenciju. Međutim, uvek su golovi u velikim derbijima, poput ovog sa Interom, od posebnog značaja za sve simpatizere Juventusa.

Među njima je i nekadašnji kapiten, legendarni Alesandro del Pjero (49).

Pozicija Juvea? Tačno je tamo gde zaslužuje, bez obzira na kritike koje stižu na račun igre. Vlahovićev gol? Razliku je napravila lopta koju je on poslao Kjezi, od kojeg je počeo kontranapad. Koliko napadača je sposobno da uradi tako nešto? Alegri je napravio tvrđavu - poručio je Del Pjero.

Foto: EPA Images

Alesandro del Pjero

Popularni Pinturikio ima najviše odigranih utakmica i najbolji je strelac u istoriji "stare dame", tako da njegova reč na Apeninima svakako ima posebnu težinu. Prokomentarisao je čak i način na koji je Vlahović proslavio pogodak. 

Želeo bih samo da podsetim koliku tenziju i pritisak stvara dres Juventusa. Dušan nije zatresao mrežu već duže vreme. Sada je odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je stigao u klub - naglasio je Del Pjero.

Foto: EPA Images

 

Ugledni list "Gazeta delo sport" je partiju mladog centarfora ocenila sedmicom. Nedavno je njegov bivši trener Bepe Jakini rekao da nema dilemu da će on uskoro krenuti u novu golgetersku seriju, a u to veruju i saigrači.

- Dušan je veliki fudbaler, a veza koju ima sa Kjezom je sjajna. Srećan sam što su baš njih dvojica kombinovali kod gola - istakao je Adrijen Rabio, vezista crno-belih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija