• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

11:41

Srbi ostaju bez piva zbog Engleza! EURO 2024 bez alkohola?!

EPA

Fudbal

Srbi ostaju bez piva zbog Engleza! EURO 2024 bez alkohola?!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije igra svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu 2024. protiv Engleske 16. juna, a domaćini Nemci se već spremaju za razuzdane navijače protivnika "orlova".

Navijači Engleske, a samim tim i Srbije, doduše ni krivi ni dužni, suočavaju se sa potencijalnom zabranom točenja alkohola uoči i tokom utakmice prvog kola grupne faze!

Naime, policija u Nemačkoj upozorova da bi protiv navijača Engleske mogli da budu upotrebljeni i vodeni topovi ukoliko pod dejstvom alkohola budu pravili haos.

Piter Bot iz policije želi da spreči navijače da piju u Gelzenkirhenu.

- Razgovaramo o tome da alkohol bude zabranjen na stadionu i ja to ne krijem. Trenutno proveravamo u kojoj meri možemo da primenimo zabranu alkohola na javnim mestima. U Nemačkoj alkohol sme da se pije na ulici, ali na velikim prostorima gde se okupljaju navijači želimo to da zabranimo - kaže Bot.

On nijednom nie pomenuo navijače Srbije jer od njih ne očekuje da prave probleme, ali će ova zabrana uticati svakako i na one koji dođu da bodre "orlove" jer će alkohol biti zabranjen svima.

Bot dodaje da očekuje između 50.000 i 80.000 navijača Engleske u Gelzenkirhenu, od kojih će mnogi biti bez ulaznica.

- Ne možete isključiti činjenicu da će neki doći sa namerom da izazove nerede. Moja poruka engleskim navijačima je da ćemo biti spremni i poslaćemo ih kući. Tipično je za engleske navijače da na velikim javnim mestima vade zastave i piju. Želimo to da sprečimo, iako ne možemo da zabranimo da se toči alkohol u pabovi. Ali, potrudićemo se da zabranimo staklene čaše jer je staklo jedan od najvećih problema kada razbijaju čaše - zaključio je Bot.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija