• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2024

14:50

Ko posle Klopa? Liverpul ne sme da pogreši, a ovo su kandidati (FOTO)

EPA

Fudbal

Ko posle Klopa? Liverpul ne sme da pogreši, a ovo su kandidati (FOTO)

Podeli vest

Odluka nemačkog stručnjaka šokirala je sve.

Fudbalski svet juče je potresla informacija da će proslavljeni nemački stručnjak Jirgen Klop (56) na kraju sezone napustiti Liverpul.

Harizmatični strateg u saopštenju je potvrdio da će slavni klub sa "Enfilda" predvoditi još do juna, pa da će nakon toga neko vreme pauzirati od trenerskog posla. Kako je sam naveo, želi da se posveti drugim stvarima u životu, pošto ne može sto odsto da se fokusira na vođenje takvog velikana kao što je Liverpul.

Odmah nakon toga već su krenule spekulacije ko bi mogao da ga zameni na poziciji prvog trenera "crvenih", a kladionice su već izbacile kvote i istakle svoje favorite.

Kao prvi kandidat beting kuća, a verovatno i Liverpulove uprave, izdvaja se nekadašnji vezista ovog kluba i aktuelni strateg Bajera iz Leverkuzena, Španac Ćabi Alonso (42). Čovek koji je sa "crvenima" osvojio onu čuvenu Ligu šampiona 2005. godine sa velikim uspehom predvodi "farmaceute" i trenutno je lider Bundeslige.

Zbog svega toga, izdvaja se kao prvi kandidat za Klopovog naslednika, a kladionice su već odredili kvotu za to. Ona iznosi između 1,4 i 1,57, što praktično znači da i bukmejkeri veruju da Alonso neće odbiti poziv svog bivšeg kluba.

Foto: Reuters

 

Kandidat broj dva, prema procenama bukmejkera, je aktuelni menadžer Brajtona, Italijan Roberto De Zerbi. Izdvaja se po specifičnom, ofanzivnom stilu igre, kakav bi svakako odgovarao Liverpulu. Ako ne bude Alonso, svakako bi Klopov naslednik mogao da bude De Zerbi, a kvota da će od leta upravo on na klupu Liverpula iznosi oko 5.

Foto: Tanjug/AP

 

Treći favorit je aktuelni trener Lajpciga Marko Roze (47). Za neke možda i iznenađujuće, ali za bolje upućene svakako čovek koji ima kapacitet da trenira veliki klub. Roze važi za izuzetno pedantnog stručnjaka i iz te nemačke škole fudbala, kojoj pripada i Klop.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji ostao je upamćen zbog mečeva protiv Crvene zvezde. Upravo on je predvodio Salcburg 2018, kada su se crveno-beli prvi put plasirali u Ligu šampiona. U 2023. godini im se revanširao, pošto je kao trener Lajpciga dvaput tukao Zvezdu u Ligi šampiona.

Kvota da će on biti Klopov naslednik iznosi 13.

Foto: Starsportphoto

 

Četvrto eventualno rešenje je Pep Linders (41), holandski stručnjak, koji trenutno obavlja funkciju prvog pomoćnika Jirgena Klopa. Kvota na njega je oko 15, a mane su mu što jako malo ima iskustva u samostalnom vođenju kluba. Bio je prvi trener samo u NEC-u iz Najmehena, a kao asistent, osim u Liverpulu, radio je i u Portu.

Nešto manje šanse daju se Zinedinu Zidanu (kvota oko 17), Julijanu Nagelsmanu (kvota 19), a ne tako velike izglede ima i jedna od najvećih legendi u istoriji Liverpula - Stiven Džerard (kvota 21).

Popularni Stivi-Dži predvodi saudijski Al-Itifak i u više navrata je izjavio da mu je životna želja da predvodi "crvene", ali da još uvek nije spreman. Međutim, nema sumnje da on od svih nabrojanih kandidata najbolje "oseća klub", kako to vole da kažu stručnjaci.

Foto: reuters

 

Na listama poznatih kladionica nalaze se još neki poznati treneri, ali njima se daju baš male šanse. U pitanju su Tomas Tuhel, Erik ten Hag, pa čak i Dijego Simeone, Žoze Murinjo i Antonio Konte.

 

KVOTE ZA NOVOG TRENERA LIVERPULA

1. Ćabi Alonso               1,57

2. Roberto De Zerbi       5

3. Marko Roze               13

4. Pep Linders                15

5. Zinedin Zidan            17

6. Julijan Nagelsman     19

7. Stiven Džerard           21

8. Erik ten Hag              23

9. Tomas Tuhel              26

10. Žoze Murinjo           26

11. Dijego Simeone       34

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija