• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

20:33

Kaznena ekspedicija sa "Baj Arene"! Ćabijevi lavovi razmontirali Bajern i potvrdili šampionsku kandidaturu!

EPAIMAGES

Fudbal

Kaznena ekspedicija sa "Baj Arene"! Ćabijevi lavovi razmontirali Bajern i potvrdili šampionsku kandidaturu!

Podeli vest

Leverkuzen sanja prvi trofej Bundeslige u 120 godina dugoj istoriji.

Malo ko je uoči početka sezone u Bundesligi verovao u prekid trinaestogodišnje dominacije Bajerna. Onaj ko je verovao - pogodio je! Velikan iz Minhena prolazi kroz nezapamćenu krizu, četi Tomasa Tuhela preti gubljenje trona u Nemačkoj, a sve to na pravi način iskoristio je nezaustavljivi Bajer Leverkuzen. Izabranici Ćabija Alonsa više nisu tim već kaznena ekspedicija koja se poigrava sa svim rivalima, danas je to bio - Bajern! 

Meč sezone odigran je na "Baj Areni" u Leverkuzenu, a domaći navijači kućama odlaze punih srca i očiju. Kao mnogo puta od kako je Ćabi Alonso preuzeo brigu o "aspirindžijama". Ipak, utisak je da večerašnja pobeda protiv Bavaraca ima dodatnu težinu budući da Bajer grabi ka svojoj prvoj titulu u jubilarnoj 120. godini od osnivanja - 3:0 (1:0). 

Foto: Tanjug/AP

 

Bride Bavarcima obrazi nakon poraza budući da se četa Tomasa Tuhela gotovo ništa nije pitala. Posed jeste bio na strani gostiju, ali... Slaba vajda. "Aspirindžije" su dominirale u svim drugim segmentima igre i apsolutno zasluženo došli do pobede, a samim tim i velikih pet bodova viška u odnosu na Bajern. 

Da stvar po aktuelnog šampiona bude gora Manuela Nojera matirao je upravo njihov fudbaler, ove sezone prosleđen "na kaljenje" u Leverkuzen - Josip Stanišić. Mogao bi Hrvat, ni kriv ni dužan, da bude ključan čovek u šampionskoj trci i svom poslodavcu izbije pehar iz ruku. 

Bajer nije spuštao gard ni nakon ranog vođstva budući da je samo pet minuta pošto je Stanišić pogodio za 1:0 veliku šansu propustio Natan Telja. Nigerijac je sačekao dobar centaršut u srcu kaznenog prostora, gađao, ali pogodio samo okvir gola. 

Foto: Tanjug/AP

 

Minimalnom prednošću domaći sastav je otišao na odmor, a to nije zadovoljilo Ćabija Alonsa. Uspeo je slavni španski fudbaler i, po svemu sudeći, budući strateg Liverpula, da dodatno motiviše svoje izabranike. Bajer je pitanje pobednika rešio nakon samo pet minuta pošto je Aleš Grimaldo potvrdio životnu formu za 2:0. Ni tu nije bio kraj Bajernovim mukama pošto je u 95. minutu Frimpong postavio konačnan rezultat. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija