• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

23:53

Jović sa klupe gledao goleadu "rosonera" u Ligi Evrope

EPA Images

Fudbal

Jović sa klupe gledao goleadu "rosonera" u Ligi Evrope

Podeli vest

"Rosoneri" na pragu osmine finala Lige Evrope

Fudbaleri Milana večeras su na svom terenu ostvarili ubedljivu pobedu nad Renom od 3:0 (1:0) u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope

"Rosoneri" su na krcatom "San Siru" prikazali fantastičan fudbal i potpuno nadigrali francusku ekipu. Najzaslužniji za ubedljiv trijumf italijanskog tima i praktično plasman u osminu finala bili su Ruben Loftus-Čik, koji je sa dva gola glavom u 32. i 48. minutu najavio pad Rena. 

Tačku na rapsodiju Milana stavio je Rafael Leao u 53. minutu, kada je iskoristio kiks odbrane gostiju i sa nekih desetak metara zakucao loptu u mrežu. 

Foto: EPA Images

 

Srpski reprezentativac Luka Jović iako je u poslednje vreme ušao u golgetersku formu, večeras nije dobio šansu da zaigra, pa je ubedljiv trijumf svoje ekipe gledao s klupe. Ekipa Stefana Piolija tako mirno čeka revanš koji je na programu naredne nedelje u Francuskoj. 

Iznenađenje je priredio Karabag, koji je u gostima šokirao Bragu i slavio sa 4:2. Azerbejžanski klub poveo je već u 21. minutu golom crnogorskog fudbalera i nekadašnjeg igrača Partizana Marka Jankovića. Uzvratili su Portugalci i pred odlazak na odmor poravnali preko Banza. Ipak, gosti su u drugom poluvremenu spremili novi šok. Karabag je za samo 15 minuta i sa tri gola nokautirao Bragu. Strelci su bili Zubir u 54. i 69, kao i Žunjinjo u 65.

Portugalci su do kraja jurili rezultat u nadi da će smanjiti prednost rivala i to su delimično uspeli u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Mutinjo pogodio za 4:2. Ipak, vremena za nešto više nije bilo. Azerbejdžanci tako mirne glave dočekuju revanš na svom terenu. 

Foto: EPA Images

 

Malo je nedostajalo i da iznenađenje bude na "La Lužu", gde je Benfika tek u sudijskoj nadoknadi pobedila Tuluz 2:1. Posle više od sata igre u Lisabonu bez konkretnih napada i šansi, domaćini su u 68. minutu poveli golom Anhela di Marije sa penala. Samo osam minuta kasnije francuski tim je poravnao preko Dreslera.

Ipak, "lisabonski orlovi" su na kraju bili vinovnici sreće, jer im je u osmom minutu sudijske nadokande ponovo dosuđen jedanaesterac. I ovog puta, kao i prethodni Di Marija je sigurno šutirao sa 11 metara za 2:1 i slavlje domaćih navijača pred revanš. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija