• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

21.02.2024

20:46

Legenda vrbuje Klopa: Bio bi idealan za selektora, on je simbol svih nemačkih stavova!

EPAIMAGES

Fudbal

Legenda vrbuje Klopa: Bio bi idealan za selektora, on je simbol svih nemačkih stavova!

Podeli vest

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je idealan za selektora Nemačke, izjavio je bivši fudbalski reprezentativac ove zemlje Mihael Balak.

Klop je pre mesec dana objavio da odlazi iz Liverpula na kraju sezone. Nemački trener je najavio da planira da se odmori godinu dana pre nego što pronađe novi angažman.

- Klop bi bio idealan za selektora Nemačke, jer on 'simboliše sve nemačke stavove', ljudima bi se to svidelo - rekao je Balak za britanski podkast "Futbols grejtest".

Klop je pre Liverpula trenirao Borusiju Dortmund i Majnc.

- U normalnom razvoju njegove karijere jednog dana bi trebalo da postane selektor nemačke reprezentacije. Voleli bismo da se to dogodi jednog dana, jer on ima taj kvalitet i karakter, koji simboliše sve nemačke stavove. Potreban nam je vođa kao što je on. Mislim da bi se to svidelo navijačima - dodao je Balak.

Foto: REUTERS/Andreas Gebert

 

Selektor nemačke reprezentacije je Julijan Nagelsman, koji ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva. Kontinentalni šampionat će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.
Balak je rekao da mu je teško da gleda reprezentaciju Nemačke, koja u poslednjih nekoliko godina beleži nezadovoljavajuće rezultate.

- Malo smo izgubili našu najveću snagu, a to su disciplina, ravnoteža i mentalitet. To je toliko potrebno kada želite da pobedite na utakmici. Nije lako da se usadi taj stari mentalitet u ekipu - zaključio je Balak, koji je za reprezentaciju Nemačke od 1999. do 2010. godine odigrao 98 utakmica i postigao je 42 gola.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Klop ispunio obećanje: Erikson vodi Liverpul
Fudbal

Klop ispunio obećanje: Erikson vodi Liverpul

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (56) ispunjava želju teško bolesnom treneru Svenu Goranu Eriksonu (75). Naime, Klop je sredinom januara uputio poziv proslavljenom treneru da bude šef stručnog štaba tokom prijateljskog meča sa Ajaksom, a sada je klub zvanično potvrdio da će se to dogoditi.

13.02.2024

15:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija