• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

23.02.2024

10:23

Euforija u Rimu zbog Srbina! Mile je naš heroj, on je mentalna gromada! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

Euforija u Rimu zbog Srbina! Mile je naš heroj, on je mentalna gromada! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Srpski golman Mile Svilar (24) sinoć je sa dva odbranjena penala odveo Romu u osminu finala Lige Evrope, a njegova fantastična partija oduševila je navijače "vučice", ali i njegove saigrače i trenera Danijelea De Rosija!

Rimljani su na svom terenu u revanš meču šesnaestine finala drugog po jačini evropskog takmičenja eliminisali holandski Fejenord nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u uzbudljivoj penal seriji svoj šou imao je srpski čuvar mreže, koji je odbranio udarce Davida Hancka i Alireze Jahanbakša.

Oba meča, i onaj u Holandiji pre sedam dana, ali i sinoćnji na "Olimpiku", završeni su rezultatom 1:1, pa su ekipe pristupile izvođenju jedanaesteraca. Romini igrači pogađali su četiri od pet udarca, dok su gosti pogodili dva od četiri, a ta dva je zaustavio naš čuvar mreže izuzetno hladnokrvnim reakcijama!

Foto: EPA

Svilar brani penal Alirezi Jahanbakšu

 

Nije uspeo da odbrani šuteve Uede i Hartmana, ali bio je blizu. Pogledajte kako je izgledala penal serija i kako je Svilar odveo Romu u osminu finala.

 

 

Naravno, nakon ovakve partije momak koji ima jedan nastup za našu reprezentaciju dospeo je u centar pažnje. Trener Danijele De Rosi, velika legenda rimskog kluba, pohvalio je srpskog čuvara mreže i poručuje da ima veliko poverenje u njega.

- Mile je mentalno jak i ima veliku podršku od tima, koji stoji iza njega. Sada brani redovnije, a ima podršku i od Ruija Patrisija (portugalski golman, prim.aut.), koji je sjajan čovek. Znam da ljudi kažu da su penali sreća, ali nije baš tako. Mile je proučavao protivnike i vredno radi, brzo reaguje i zato nam je doneo prolaz dalje - poručuje De Rosi.

Foto: EPA

Trener Rome Danijele De Rosi

 

Koliko je Svilar pogurao Romi i šta to znači za ekipu najbolje oslikava fotografija koju je na Instagramu objavio Paulo Dibala, argentinski napadač. Objavio je njega i Srbina, uz kratku poruku: "Naš heroj".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala)

 

Zadovoljstvo nakon fantastične predstave nije skrivao ni Mile. Potvrdio je trenerove reči da je unapred proučavao gde šutiraju rivali, što je primenio u penal seriji i na kraju, svom timu doneo veliku radost.

- Nemam reči, za ovaj trenutak sam radio ceo život! Mama mia! Ovo je ludilo - nije mogao da sakrije oduševljenje Svilar, a potom je nastavio:

- Odbranio sam dva penala, a mogao sam i treći. Pobedili smo i to je najvažnije. Gledao sam video snimke sa trenerom golmana i nakon toga odlučio sam gde ću da se bacam. Pogodio sam tri puta stranu.

Foto: EPA Images

Slavlje igrača Rome nakon prolaska u osminu finala

 

Momak koji je rođen u Belgiji i nastupao je za sve mlađe kategorije te zemlje u Romi je dobio šansu otkako je na klupu došao Danijele De Rosi. Pre toga, kod Žozea Murinja nije imao zapaženu ulogu, a kako stvari stoje sada je na putu da postane prvi golman Rimljana.

Zbog toga je izuzetno zahvalan čuvenom Italijanu.

- De Rosi me čini sigurnim. Hvala mu što je meni i mojoj porodici pružio ovaj nezaboravni trenutak. Sada smo srećni, ali brzo se vraćamo poslu - smiruje euforiju Svilar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija