• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

25.02.2024

18:44

Nije pomogao ni svemogući Petrović! Klopovi tinejdžeri i Van Dajk doneli Liverpulu prvi od moguća četiri trofeja! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Nije pomogao ni svemogući Petrović! Klopovi tinejdžeri i Van Dajk doneli Liverpulu prvi od moguća četiri trofeja! (VIDEO)

Podeli vest

"Redsi" nakon 120 minuta borbe bolji od Čelsija na "Vembliju".

Era Jirgena Klopa na klupi Liverpula bliži se kraju. Iskusni nemački strateg rešio je da ova sezone bude njegova poslednja na "Enfildu", ali će do isteka mandata u vitrine "redsa" moći da donese još četiri trofeja. Njegova žetva počela je danas na "Vembliju" pošto je golom Vidžila Van Dajka došao do pehara u Liga kupu - 1:0 (0:0). 

Pre dve godine su Čelsi i Liverpul vodili borbu za oba Kupa u Engleskoj. Mečevi igrani na "Vembliju" završeni su bez golova, a "plavci" i "redsi" tu tradiciju nastavili su danas pošto nakon 90 minuta paklenog ritma rezultat je bio 0:0. Sve je slutilo na nove penale, a onda je nebeskim skokom Vidžil Van Dajk uspeo da dođe do lopte i nestvarnim udarcem glavnom matira Đorđa Petrovića. 

 

 

Mogao je meč da bude rešen i tokom regularnih 90 minuta. Liverpul je bio bliži pobedi pošto je Đorđa Petrovića sredinom drugog poluvremena matirao Virdžil Van Dajk, ali je njegov gol poništen nakon još jedne kontroverzne odluke sudije Krisa Kavanoa. Podsećamo, prethodno je VAR još jednom oštetio Liverpul ove sezone pošto je Mojzes Kaisedo krvničkim startom povredio Rajana Gravenberga, a za to nije dobio ni žuti karton. 

Kako se utakmica bližila kraju Čelsi je uspeo da iskoristi svežinu i zaigra nešto bolje. Pretila je četa Mauricija Poketina preko Konora Galagera, a engleski reprezentativac je u nadoknadi vremena propustio veliku šansu kada je njegov udarac zaustavio Keleher. Ipak, utisak je da su produžeci bili najrealnija opcija. 

Foto: Tanjug/AP

 

Iako je Jirgen Klop na klupi danas imao juniorski tim zbog velikog broja povreda, omladinci Liverpula u dodatnih pola sata potpuno su nadigrali "plavce". Nizale su se šanse pred golom Čelsija, ali je među stativama briljirao Đorđe Petrović posebno u 97. minutu kada je skinuo zicer Džejdenu Dansu. 

Ruku na srce, imao je i Čelsi svoje šanse u nastavku pošto su Noni Madueke i Mihajlo Mudrik bili raspoloženi, ali je izostala bolja završnica. Penali su bili na horizontu, a najveći krivac za to bio je srpski golman Đorđe Petrović koji je u 115. minutu sa gol-linije izbio loptu nakon udarca Harvija Eliota. Ipak, ni svemogući Petrović nije mogao ništa kod Van Dajkovog gola. 

Podsećamo, Liverpul će do kraja sezone moći da osvoji još tri pehara pošto je četa Jirgena Klopa u konkurenciji za Premijer ligu, Ligu Evrope i FA Kup. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija