• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

22.02.2024

07:15

Tuhelov otkaz ubrzava Alonsovu selidbu na "Enfild"! Liverpul uskoro blindira Klopovog naslednika!

EPA-EFE/Ronald Wittek

Fudbal

Tuhelov otkaz ubrzava Alonsovu selidbu na "Enfild"! Liverpul uskoro blindira Klopovog naslednika!

Podeli vest

Bajern navodno želi Alonsa, ali "redsi" pokušavaju da se dogovre sa Špancem kako ne bi izgubili trku za njegov potpis.

Sada je potpuno jasno da će Tomas Tuhel na kraju sezone završiti svoju epizodu u Bajernu. Nije Nemac uspeo da opravda očekivanja čelnih ljudi na "Alijanc Areni" zbog čega će nakon bezmalo godinu i po dana rada u Minhenu ostati bez posla. Potvrdio je to juče nemački velikan koji će u narednih nekoliko meseci izabrati Tuhelovog naslednika. 

Mnogo imena dovođeno je u vezu sa Bajernom tokom poslednjih nekoliko nedelja. Hansi Flik, Antonio Konte, Žoze Murinjo samo su neki od potencijalnih kandidata za novog kormilara Bavaraca, a noviar "Sky Sportsa" Florian Pletenberg javlja kako je prvi favorit uprave kluba - Ćabi Alonso. 

Španski stručnjak pravi čuda na klupi Bajer Leverkuzena i sve su prilike da će "farmaceutima" doneti prvu titulu u Bundesligi ikada. Ove sezone Bajer ne zna za poraz, na 32 meča upisali su 28 pobeda uz četiri remija, a postigli su već 95 golova uz samo 23 primljena. Spreman je Ćabi za naredni korak, ali je pitanje da li će to biti baš u Bavarskoj. 

Odmah nakon vesti da je Bajern zainteresovan za Ćabija, transfer guru Fabricio Romano je u razgovori za "Givemesport" otkrio da će Liverpul u narednim danima ubrzati pregovore sa legendarnim fudbalerom kako ne bi izgubili trku za njegov potpis. Nije tajna da je Alonso prvi favorit da na kraju sezone nasledi Jirgena Klopa, a tom raspletu događaja nadaju se i navijači slavnog engleskog kluba. 

Liverpul se prvi javio Ćabiju i zainteresovan je da ga angažuje narednog leta, ali problem predstavlja Bajern. Naime, Španac je u ugovoru sa Leverkuzenom zahtevao stavku po kojoj ima pravo odlaska iz kluba u Real Madrid, Liverpul i Bajern Minhen. Dakle, "redsi" nisu u prednosti, makar ne na papiru. 

Foto: Reuters

 

Ipak, nije tajna da je Ćabi Alonso ostavio dubog igrački trag na "Enfildu". Navijači ga vole, a budući da se već dokazao u Bundesligi odlazak u Premijer ligu bio bi korak napred. Posebno zbog činjenice da bi u Liverpulu nasledio legendarnog Jirgena Klopa. 

U Liverpulu ne miruju pošto Romano dodaje da su nakon saznanja da je Ćabi Alonso na meti Bajerna, "redsi" počeli da traže i alternativna rešenja. Pominje se da bi put "Enfilda", ukoliko do dogovora sa Alonsom ne dođe, mogao strateg Brajtona - Roberto De Zerbi. 

Uz to, čelnici Liverpula spremaju rekonstrukciju i u rukovostvu tima budući da će zajedno sa Klopom otići i sportski direktor Šmatke. Zbog toga, "redsi" su počeli pregovore sa prvim operativcem Milana - Frederikom Masarom, ali i sportskim direktorom Nice - Florentom Gosolfijem. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija