• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.02.2024

09:49

Situacija sve komplikovanija! Bajern mora da plati papreno obeštećenje za Alonsa, Liverpul - ne!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Situacija sve komplikovanija! Bajern mora da plati papreno obeštećenje za Alonsa, Liverpul - ne!

Podeli vest

Bajer Leverkuzen nema nameru da jednog od najtraženijih trenera današnjice pokloni ljutom rivalu.

Košmarna sezona za Bajern Minhen bliži se kraju, a samim tim i era Tomasa Tuhela na klupi bavarskog velikana. Nemac nije uspeo da se dokaže na "Alijanc Areni", prošle sezone je pukom srećom došao do titule, to mu u tekućoj takmičarskog godini neće poći za rukom zbog čega je najavljen raskid saradnje 30. juna. 

Nateralo je to čelnike Bajerna da krenu u potragu za Tuhelovim naslednikom. Budući da je platežna moć Bavaraca ogromna brojna imena dovođena su u vezu sa minhenskim velikanom, ali se poslednjih dana priča samo o Ćabi Alonsu. Španac pravi čuda na klupi Bajer Leverkuzena, ove sezone ne zna za poraz, grabi ka tituli u Bundesligi i izvesno je da će napustiti "Baj Arenu" kako bi u trenerskoj karijeri napravio korak dalje. 

Dugo vremena je Ćabi Alonso bio prvi kandidat da nasledi Jirgena Klopa na klupi Liverpula, ali kako vreme prolazi selidba u Bajern postaje realnija opcija. Nije tajna da je Španac, još od igračkih dana, vezan za "Alijanc Arenu" i da mu je želja da jednog dana bude trener Bavaraca. Sa druge strane, na "Enfildu" je proživeo najlepše trenutke u karijeri zbog čega iste želje ima i sa Liverpulom. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sportski direktor Bajerna - Maks Eberl

Ćabi Alonso moraće da prelomi u narednim danima, a kako prenosi dobro informisani Florijan Platenberg - Španac je već otvorio pregovore sa Bajernom! 

Prethodnih meseci se šuškalo da Alonso u ugovoru ima izlaznu klauzolu ukoliko stignu ponude Liverpula, Bajerna i Real Madrida. Platenberg tu vest demantuje, ali ističe da Bajer Leverkuzen neće praviti problem svom treneru ukoliko na kraju sezone reši da promeni sredinu. Ipak, "farmaceuti" će od Bajerna tražiti papreno obeštećenje u visini od 15.000.000 evra. 

"Sky" dodaje da Bajer nema nameru da jednog od najboljih trenera današnjice "pokloni" ljutom rivalu. Ideja je da na ime obeštećenja nateraju Bajern da odustane od angažovanja Ćabija Alonsa, ali je jasno da na "Alijanc Areni" imaju dovoljno novca da isplate željenu svotu. 

Čelnici Bajer Leverkuzena nadaju se da će Ćabi Alonso ostati na klupi. Sa druge strane, sportski direktor Bajerna - Maks Eberl, ne krije koliko bi želeo da vidi Španca na kormilu Bajerna. Ipak, budući da situacija nije laka, minhenski velikan morao je da proširi spisak potencijalnih Tuhelovih naslednika. Na njemu se sada, pored Alonsa, nalazi i Roberto De Zerbi.

Foto: Tanjug/AP

Roberto De Zerbi

Istina, na momente deluje da Bajern kopira ono što Liverpul naumi. Trener Brajtona već neko vreme je, uz Ćabi Alonsa, prvi favorit da nasledi Jirgena Klopa na "Enfildu". Kao i kod Bavaraca - Ćabi Alonso je prvi favorit, a italijanski stručnjak bi predstavljao alternativno rešenje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija