• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marko Vuletić

10.03.2024

17:00

Kralj i Ćirković nemaju dilemu: Ako derbi bude u Humskoj, osvojićemo titulu!

Starsportphoto

Fudbal

Kralj i Ćirković nemaju dilemu: Ako derbi bude u Humskoj, osvojićemo titulu!

Podeli vest

Ako se pitanje titule prvaka Srbije bude rešavalo u Humskoj, onda ćemo biti šampioni, poručuju Ivica Kralj (50) i Milivoje Ćirković (46) za Informer!

 Legende crno-belih smatraju da Partizan može da bude zadovoljan remijem sa Crvenom zvezdom na "Marakani" (2:2) u 172. večitom derbiju, jer su tim rezultatom sačuvali čelnu poziciju na tabeli.
Ako izabranici Igora Duljaja u preostalih šest kola ligaškog dela opstanu na liderskom mestu, onda će prvi put posle 11 godina poslednji derbi u sezoni, koji odlučuje o tituli, biti odigran u Humskoj.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa jučerašnjeg derbija

Jasno je da će za tim koji je prošle godine završio na četvrtom mestu svaki naredni meč biti kao malo finale, ali sportskin direktor Ivica Kralj veruje u igrače i trenera Igora Duljaja.
- Igrači i stručni štab imaju moje apsolutno poverenje i verujem da mogu do titule. Šanse će nam biti znatno veće ako se derbi koji odlučuje šampiona bude igrao u Humskoj. Mnogo znači domaći teren i mi se mnogo lagodnije osećamo na svom stadionu. Verujem da će ishod biti pozitivan ako se bude odlučivalo kod nas - kazao je Kralj za naš list.
Nekada sjajni golman je iskoristio priliku kako bi pozvao navijače na stadion u Humskoj ulici da kao i tokom "večitog derbija" na "Marakani" budu dodatna snaga fudbalerima i treneru.
- Navijači su bili fantastični na proteklom derbiju. Oni nam mnogo znače, pogotovo u ovim trenucima. Ja ih pozivam da ostanu tako sjajni i nastave da budu "vetar u leđa" našim momcima. Njihova pomoć je neophodna treneru i igračima. Navijači su naša velika snaga - rekao je Kralj.

Foto: Starsportphoto©

Ivica Kralj

Partizan već za dva dana dočekuje tim Napretka iz Kruševca, a 16. marta gostuje Mladosti u Lučanima.

Bivši desni bek Milivoje Ćirković ukazuje na emotivnu i fizičku iscprljenost igrača nakon večitog derbija. On smatra da nijedan preostali protivnik nije za potcenjivanje.
- Koncentracija mora da bude na visokom nivou za naredne mečeve. Utakmice posle derbija su nezgodne jer se igrači istroše emotivo i fizički. Sa najviše respekta bi trebalo odigrati protiv Napretka i Mladosti i mirno dočekati reprezentativnu pauzu. U tom periodu će igrači imati priliku da zaleče povrede i da se odmore. Kao prvi na tabeli, Partizan ima aspolutno pravo da se nada odlučujućoj utakmici kod kuće. Crvena zvezda je sjajan rival, imaju mnogo opasnih igrača u rotaciji, ali svakako će prednost biti na timu koji bude igrao poslednji derbi u sezoni na svom stadionu i pred svojim navijačima. Partizan je sjajno igrao na "Marakani", uspeo da sačuva rezultat sa igračem manje. Optimistično mogu da čekaju sledeći okršaj - objasnio je bivši defanzivac.

Foto: Starsportphoto©

Milivoje Ćirković

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija