• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2022

06:39

PEŠIĆ ODLAZI, SRBIJA OSTAJE I BEZ JOKIĆA? Stručnjaci složni da se u ovim situacijama podnose ostavke!

Pedja Milosavljević

Košarka

PEŠIĆ ODLAZI, SRBIJA OSTAJE I BEZ JOKIĆA? Stručnjaci složni da se u ovim situacijama podnose ostavke!

Podeli vest

Selektor Svetislav Pešić nije pominjao odlazak nakon debakla na Evrobasketu, ali slavni Dragan Kapičić i Goran Grbović smatraju da je ostavka realna. Srbi bar u skorije vreme neće gledati ni Jokića u dresu nacionalnog tima

Ostavka posle teških poraza je realna, Svetislav Pešić bi morao da ode sa mesta selektora, smatraju Goran Grbović i Dragan Kapičić! Ko će ga naslediti, zasad se ne nazire, ali ko god da to bude, pitanje je kad će i da li će uopšte moći da računa na najboljeg igrača Nikolu Jokića!

Pešić nije delovao preterano uznemireno nakon debakla na Evrobasketu i šokantnog poraza od Italije u osmini finala u Berlinu. Analizirao je poraz, rekao da ne traži alibi, ali je u podužem izlaganju naglasio da su razni problemi pratili reprezentaciju otkad se okupila. Mislio je pre svega na povrede i bolesti, što jeste činjenica, ali i slaba uteha naciji koja je očekivala da se tim predvođen Jokićem vrati sa medaljom oko vrata.
Bez milosti

Uvek je trener jedini krivac. Zna to i on, tu nema milosti i tetošenja
Goran Grbović

Grdio novinare

I ne samo nacija već i vodeće svetske kladionice, koje su odavno proglasile Srbiju za prvog favorita. Međutim, Pešić je za očekivanja i euforiju krivio konstantno medije prisutne na Evrobasketu u Pragu i Berlinu. Grdio je izveštače da "pale" narod i indirektno im govorio da su krivci za euforiju, ali nakon poraza uglavnom je on taj u koga se upire prstom da je krivac.

Tako smatraju i slavni košarkaši i funkcioneri Goran Grbović i Dragan Kapičić. Grbović u izjavi za Informer.rs kaže da nije spavao zbog poraza, te da je jedini krivac Svetislav Pešić.

Foto: printscreen tvin

Goran Grbović uvek oštar



- Uvek je trener jedini krivac. Kada se pobedi, veličaju se igrači, kada se izgubi, trener je kriv. Zna to i on, tu nema milosti i tetošenja. To znaju svi koji se bave košarkom, trener je taj koji postavlja strategiju i taktiku, a odgovor Italijanima je bio mlak sa sporom petorkom - jasan je Grbović.

Toliko direktan nije bio nekadašnji košarkaš i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić. Međutim, on na pitanje da li bi trebalo Pešić i prvi čovek Saveza Predrag Danilović da podnesu ostavke odgovara potvrdno.

Vranković podneo ostavku

 

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije još se nije oglasio, iako mnogi smatraju da i on snosi odgovornost za neuspeh na EP. U međuvremenu, njegov kolega sa čela Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković podneo je ostavku posle ispadanja njegove selekcije u osmini finala. Pre njega ostavku je podneo i selektor Damir Mulaomerović.

- Da, u ovim situacijama se uglavnom podnose ostavke. Sada, šta će uraditi, ne znam. Čekamo obraćanje. Baš sam razočaran svime, ovome se nisam nadao - kaže Kapičić.

Foto: Starsportphoto©

Dragan Kapičić

Visi i Mundobasket

Prvoj zvezdi tima Nikoli Jokiću, za razliku od Pešića, gotovo niko ništa nema da zameri. Međutim, velika je verovatnoća da ga njegovi obožavatelji i navijači reprezentacije neće skoro gledati u dresu nacionalnog tima, možda i više nikad. Srbija se još nije plasirala na Mundobasket 2023, odigraće još četiri kola kvalifikacija, a mora sve da pobedi, uključujući i Grčku u gostima. Ukoliko podbaci, verovatno otpada i učešće na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Kapičić se ipak nada da do najgoreg scenarija neće doći, iako je Jokić na dva takmičenja zaredom ostao bez medalje, na Mundobasketu 2019. i sada.

- Jokiću ovo može tek da bude početak. On je pokazao da mu je stalo do reprezentacije. Radio je sve šta treba i bio odličan. Nažalost, neki drugi nisu bili na nivou, poput Vasilija Micića. Od mnogo faktora zavisi da li će opet igrati, mlad je, ali moraće da se razgovara sa njim - zaključuje Kapičić.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vrana

pre 1 godinu

Pesic nas je jako osramotio! Nije on nikakva legenda.

Jok ti si

pre 1 godinu

Mnogo smo mi razmazena sportska nacija. Priredjujemo impresivne doceke, kada se osvoje medalje, a pljujemo kada se ostane praznih vratova. Koja drzava na Svetu stalno osvaja medalje u svim sportovima, mislim na kolektivne sportove? Da li one odmah smenjuju trenere, posle neuspeha? Da li je Pesic trebao da udje na teren i igra odbranu, da daje trojke? Sta, losa mu bila taktika, a isti covek odredjuje taktiku i kada se pobedjuje. Kako to? Pustite vi Kapicica i Grbovica. Po ovakvim reakcijama, slobodno mozemo reci da su ispusene lule. Gde su to oni pokazali svoje znanje po zavrsetku karijere? Sto se nisu prihvatili trenerskog posla, kada su toliki strucnjaci? Zive od stare slave, ali i to je potroseno. Ko ih pominje od klinaca danas? Niko. samo mi matorci, koji smo ziveli u to vreme, a jos smo, fala Bogu zivi i zdravi. Pustite da strucnjaci, dokazani, rade svoj posao na duze staze. Koliko je Ferguson bio trener Mancester Junajteda? Od 1986 do 2013. 27 godina. Jel Mancester svake sezone bio prvi, jel svake sezone bio prvak Evrope,...? Nije. Jel su ga diletatni smenjivali, a novine takodje, u svojim naslovima, sa znakom pitanja na kraju? Novine pokrenu takve price, a to ne rade za dzabe, niti za slavi. Setih se filma "Konje ubijaju, zar ne?"

Pera

pre 1 godinu

moze da ode i da dodje ko hoce .. protiv preciznih protivnika nema magije koja moze da pomogne .. bolji tim je bolji tim ..

MK

pre 1 godinu

Pešić nema čarobni štapić i nije čarobnjak da popravi za kratko vreme sve probleme i propuste u radu košarkaške organizacije. Zahvaljujući pameti ovakvih stručnjaka kao što su Grbović i Kapičić( koji je bio neuspešan predsednik KSS) a prvenstveno medijima, potrošili smo Đorđevića, Kokoškova i sad ćemo Pešića a problemi ostali isti. Nema nas nigde u mlađim kategorijama, tu je tek katastrofa, vodeći klubovi Zvezda i Patrizan postali su nam poligoni za razigravanje amerikanaca izašlih iz povreda, mladih igrača nigde. Realno, to nam je to, što smo postigli. Sem Bogdanovića i Avramovića,koji su povređeni, ne postoji igrač koji je svojim kvalitetom zaslužio poziv u reprezentaciju a da ga Pešić nije pozvao.

Partizanovac

pre 1 godinu

Pešić je legenda naše košarke, posebno trenerska. Srbi kao Srbi. Uspaljotine, kao plehani furunčići. Brzo se pale, a još brže hlade. Ko će zameniti Pešića? Grbović, prosečni igrač Partizana ili omatoreli i premoreni Kapičić. Jedino ko može zameniti pešića je Dejan Milojević, ako hoće, a teško dok Čović vedri i oblači. Inače u Srbiji nema više velikih trenera.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija