• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2023

12:06

Grujin: Podnete prijave protiv dvojice igrača, sarađujemo sa FIBA da iskorenimo nameštanje

Starsportphoto©

Košarka

Grujin: Podnete prijave protiv dvojice igrača, sarađujemo sa FIBA da iskorenimo nameštanje

Podeli vest

Mesecima sarađujemo sa FIBA i borimo se protiv neregularnosti u takmičenju, tražio sam dozvolu da javno pokažem svakog za koga se ispostavi da je nameštao. Kaže za Informer direktor takmičenja Grujin Aleksandar.

Podnete su prijave protiv igrača iz KLS lige i intenzivno radimo na tome da iskorenimo takve pojave, kaže za Informer direktor takmičenja Aleksandar Grujin. On ističe da je mesecima maltene na dnevnom nivou ekipa KSL na vezi sa ljudima iz FIBA, kako bi zaustavili nečasne radnje. Košarkaška liga Srbije oglasila se danas saopštenjem u kojem je otkrila da se u takmičenju jako dugo nameštalo.

- Dugo Košarkaška liga Srbije sarađuje sa FIBA-om u cilju zaštite integriteta takmičenja. Evo sad sam pogledao kada sam primio mejl, prvi put su nas pozvali na hitan sastanak 13. marta. Odmah sutra dan smo se sastali i tada smo pričali o tome da ima nameštanja u našoj ligi. Ispostavilo se da se igrači klade, ali ne znam stvarno na šta. Ono što me ljuti jeste što se ne radi o 30 igrača, već su zvanično protiv dvojice podnete prijave, dok ima još sedam, osam njih koji su sumnjivi da su takođe učestvovali. Imajte u vidu da su se neki od njih kladili i pre nego što su došli u našu ligu - kaže Grujin.

Prema njegovim rečima, dok ne bude zvanično ne sme da iznosi koji igrači su učestvovali u nameštanju, ali se nada da će u nekom trenutku smeti to da kaže.

- Ne smem bez dokaza da iznosim o kome se radi, mada bih voleo ako se ispostavi da su krivi da im sedam dana fotografija stoji na svim televizijama, da ljudi dobro zapamte o kome se radi.  Nastavićemo da se borimo svim silama da iskorenimo nameštanje u našoj ligi - zaključio je Grujin.

Protiv nameštanja se boti i predsednik udruženja u KLS Darko Jovičić. On ističe da će svi oni koji su učestvovali u nameštanju utakmica biti adekvatno kažnjeni.

- Mnogo je teško boriti se protiv toga, jer kladionice nude toliko opcija za klađenje i onda igrači mogu da nađu mnogo načina da utiču, a da se to i ne primeti. Ne mora da bude ishod utakmice, nego više ili manje poena, a to nije uvek jednostavno utvrditi je li ispravno ili nije - poručio je Jovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija