• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2023

09:13

Posle svih otkaza, Pešić optimista: Očekujem da nas publika podrži!

Starsportphoto

Košarka

Posle svih otkaza, Pešić optimista: Očekujem da nas publika podrži!

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić nada se podršci navijača u sredu kada će naša selekcija dočekati Portoriko u Beogradskoj areni (19h), u trećoj zvaničnoj proveri pred Svetsko prvenstvo.

Reprezentativci Srbije su odigrali mečeve protiv BiH i Poljske iza zatvorenih vrata, kao i dva meča u okviru "Akropolis kupa" protiv Grčke i Italije, a selektor Svetislav Pešić zrači optimizmom.

- Odlično smo radili, momci su uložili sav mogući entuzijazam uz dobru koncentraciju. Mnogo smo razgovarali, naravno fali nam još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo po meni dosta dobro za ovu fazu priprema. Sada nas očekuju još tri utakmice. Protiv Portorika ovde u Beogradskoj areni, očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bi se pripremili za Svetsko prvenstvo. U Šenženu ćemo odigrati još dve utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Treniraćemo tamo, možda organizujemo trening utakmicu sa nekom ekipom iz drugih grupa, to ćemo još videti. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju, rekao je Pešić.

Foto: Starsportphoto

 

 

Selektor je prokomentarisao i zdravstveno stanje u nacionalnom timu i otkrio da Alen Smailagić i Uroš Trifunović definitivno neće ići na Mundobasket. Nije propustio ni da nahvali mladog Nikolu Topića koji se priključio ekipi.

- On je krasan dečko, on je zaslužio da bude ovde među najboljim igračima. Naravno, i on uči od starijih i pomaže starijima. Tu je da se kali - poručio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija