• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

07:22

Milutinov je heroj crveno-belih! Srpski centar zagrmeo: Nisam osećao noge, ali nisam želeo da stanem!

EPAImages

Košarka

Milutinov je heroj crveno-belih! Srpski centar zagrmeo: Nisam osećao noge, ali nisam želeo da stanem!

Podeli vest

Imaćemo vremena za odmor, želeo sam da sve dam za tim, poručio je srpski centar.

Evroliga je tek počela, a svima je nakon jednog odigranog kola postalo jasno da nas čeka izuzetno zanimljiva sezona. Prva runda donela je nekoliko interesantnih mečeva, ali bez ikakve dileme najviše pažnje privukao je grčki derbi igran u OAKA Areni između Panatinaikosa i Olimpijakosa. 

"Zeleni" su tokom leta formirali snažan tim, doveli dvostrukog evropskog šampiona - Ergina Atamana na klupu, ali ništa nije pomoglo. Olimpijakos je u krcatoj atinskoj dvorani savladao najvećeg rivala posle produžetaka i tako upisao 18. trijumf na prethodnih 19 utakmica. 

Heroja u sastavu crveno-belih je mnogo, u svakom momentu je neko drugi iskočio u prvi plan, ipak, čini se da je ključnu odluku u produžetku imao srpski reprezentativac Nikola Milutinov. Snažni centar je meč završio sa 15 poena i sedam skokova, a njegova blokada na startu dodatnih pet minuta rešila je pitanje pobednika. 

- Bio je ovo lep način da otvorimo takmičenje, uprkos brojnim izostancima. Znali smo da će biti drugačija utakmica u odnosu na Superkup Grčke. Znali smo da će biti čvrsti, da će igrati na snagu, ali smo i verovali da ćemo dobiti utakmicu ako ostanemo kompaktni. U jednom trenutku je bilo teško, noge su mi bile odsečene, nisam ih osećao. Kada smo ušli u produžetak nisam želeo da odustanem. Imam sutra i prekosutra vremena da se odmorim, hteo sam da pomognem, želeo sam da pružim sve u timu - rekao je Nikola Milutinov. 

Iako Kostas Papanikolau nije imao značajan košgeterski učinak, Nikola Milutinov je kapitena Olimpijakosa istakao u prvi plan. Pored toga, pohvalio je Tomasa Vokapa i Najdžela Vilijamsa-Gosa koji su sa 17, odnosno 15 poena bili najefikasniji u taboru crveno-belih. 

- Ovo je nešto što je u DNK tima, Kostas je i dalje član starog tima, gura nas svaki dan. Srećan sam što imam priliku da ponovo radim ovde. Momci su bili neverovatno, ali ne samo Vokap i Vilijams-Gos... Tu su Alek Piters i Ajzea Kenem. Svaki igrač imao je doprinos. Potrebni su nam svi momci da dobijamo utakmice poput ove - poručio je srpski reprezentativac. 

Podsećamo, Milutinov se ovog leta vratio u Pirej nakon tri godine provedene u CSKA iz Moskve. Prethodno je boje Olimpijakosa branio od 2015. do 2020. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija