• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

02:10

Zbog promašenog bacanja Srbija bez Pariza! Ostala samo još jedna šansa za OI!

fiba.com

Košarka

Zbog promašenog bacanja Srbija bez Pariza! Ostala samo još jedna šansa za OI!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Brazil 72:65 (23:20, 16:18, 17:16, 16:11) u drugom kolu grupe A kvalifikacija za Olimpijske igre i posle poraza bod Nemačke na startu i dalje ostale u igri za odlazak u Pariz.

Meč je odigran u dvorani "Giljerme Paraense“ u brazilskom Belemu, srpskoj selekciji trebala je pobeda od minimum osam razlike kako bi već noćas overile olimpijsku vizu, ali na 0.7 sekunde pre kraja Raca je promašila slobodno bacanje.

Ipak i dalje imamo šansu, a za to je potrebno pobediti Australiju u poslednjem kolu.

Izabranice Marine Maljković otvorile su utakmicu loše 0:10, a onda je proradila Ivon Anderson i ubacila 12 poena u prvoj četvrtini. Pogodila je tri dvojke i četiri bacanja, Raca pogodila trojku, Krajišnik odradila posao na niskom postu i srpske košarkašice su preokrenule i vodile 23:20 posle prvih 10 minuta.

U drugoj deonici imali smo i +6 u drugoj deonici, ali je Brazil opet krenulo, naše devojke napravile su nekoliko grešaka i do kraja poluvremena gledali smo rezultatsku klackalicu. 

Naša reprezentacija je na odmor otišla minimalnim vođstvom 39:38. Ivon Anderson je vodila Srbiju sa 16 poena i tri skoka, Jovana Nogič je ubacila 4 poena, a Dragana Stanković dodala osam.

Foto: fiba.com

 

Loša treća četvrtina za Marinine "lavice". Tina Krajišnik je išla iz greške u grešku, gubila je lopte, promašivala. Ivon Anderson igra bukvalno sama protiv svih, ne ide nam šut, ne ide baš ništa. Andresonova je stigla do 26 poena, nekim čudom vodili smo dva razlike na kraju trećeg perioda.

U poslednjoj četvrtini srpske košarkašice su se na staru mučile, imale minimalnu prednost, a onda je "eksplodirala" Dragana Stanković, koja je stigla do 16 poena i na četiri minuta pre kraja imale smo plus 5. 

Dramatičan finiš, novi poeni Anderson, njen 28 i naše košarkašice stigle su do vođstva od sedam razlike. Uzbuđenje je dostiglo vrhunac u poslednjih 40 sekundi. Anderson je pogodila trojku za 69:62. Trebala nam je pobeda od minimum osam poena razlike za odlazak na OI posle večerašnje utakmice. Međutim Dantas je pogodila trojku za 69:65. Stanković je pogodila posle promašaja Nogić. 

Ivana Raca je na 0,7 sekundi do kraja imala dva slobodna bacanja za Pariz, ali je pogodila samo jedno.

Srbija je pobedila 72:65, ali ipak ostala u igri za plasman na Olimpijske igre. Poslednji i odlučujući meč igra protiv Australije koja se već kvalifikovala. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija