• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

26.02.2024

23:07

Nije samo Dubai, sada i Abu Dabi hoće Evroligu! Na stolu ponuda od 75 miliona evra

EPA Images

Košarka

Nije samo Dubai, sada i Abu Dabi hoće Evroligu! Na stolu ponuda od 75 miliona evra

Podeli vest

Ulazak Ujedninjenih Arapskih Emirata u Evroligu je praktično gotova stvar, ali pored Dubaija, sada se za elitno takmičenje interesuje i Abu Dabi. rešeni su da se ozbiljno uključe u Evroligu

Kako prenosi španski portal "Encestando", koji već duže vreme prati dešavanja oko ulaska kluba iz Dubaija u evropsko klupsko takmičenje, da bi bi u čitavu priču mogao da se uključi i drugi grad iz Emirata.

Naime,  Abu Dabi želi da organizuje naredna tri fajnal-fora Evrolige i to 2025, 2026. i 2027. godine. Navodno, oni su spremni da ponude čak 75 miliona evra čelnicima takmičenja za organizaciju završnih mečeva elitnog takmičenja, odnosno po 25 miliona za svaki turnir. 

Sada ostaje da se vidi da li će Evroliga prihvatiti ovu astronomsku ponudu Arapa i prepustiti im organizaciju završnih turnira. Inače, utakmice bi bile igrane u modernoj "Etihad Areni", koja je već imala priliku da ugosti najbolje timove iz NBA lige. 

Naime, pomenuti grad iz Emirata i NBA liga uveliko sarađaju, pa su tako pre početka ove sezone košarkaši Dalasa i Minesote odmerili snage upravo u Abu Dabiju

Poslednjih dana uveliko se priča o ulasku Dubaija u evropsku košarku naredne sezone i to preko ABA lige i Evrokupa, s ciljem da za dve sezone završi u Evroligi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija