• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.03.2024

21:55

Kod njega je i počeo! Kari Pešić se ovako oprostio od Bjelice!

ATA Images

Košarka

Kod njega je i počeo! Kari Pešić se ovako oprostio od Bjelice!

Podeli vest

Vest dana u košarkaškoj Srbiji je odlazak Nemanje Bjelice u sportsku penziju. Izazvalo je to reakciju i selektora "orlova" Svetislava Pešića.

Odluka bivšeg reprezentativca nije mogla da ostane bez reakcije selektora "orlova" Svetislava Pešića.

Upravo je Kari prvi dao priliku Bjelici u Crvenoj zvezdi, pa se sada emotivnim rečima oprostio od njega.

- Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci - rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Foto: Starsportphoto

 

I prvi čovek našeg Saveza Predrag Danilović je istakao značaj Bjelice u reprezentaciji Srbije.

- Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Кošarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije - reči su nekada legendarnog košarkaša.

Tridesetšestogodišnjak je karijeri je igrao za austrijsku Arkadiju, Crvenu zvezdu, Кaha Laboral, Fenerbahče, Minesotu, Sakramento, Majami, Golden Stejt i potom ponovo Fenerbahče.

Prošlog leta se vratio u klub sa Kalemegdana, ali nije ponovo zaigrao u crveno-belom dresu, da bi danas objavio - kraj.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija