• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2022

18:00

OŠAMARIO SAM JOKIĆA, NIJE TRENIRAO PAR DANA! Naš čuveni košarkaš otkrio tajnu!

AP/Photo

NBA

OŠAMARIO SAM JOKIĆA, NIJE TRENIRAO PAR DANA! Naš čuveni košarkaš otkrio tajnu!

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš Ratko Varda ispričao je zanimljivu anegdotu vezanu za dvostrukog MVP-a NBA lige Nikolu Jokića

Priča je vezana za period kada su ova dva košarkaša igrali zajedno za Megu. Varda je tada kao iskusan igrač došao da pomogne timu koji se tek plasirao u ABA ligu, dok je Jokić bio na početku karijere.

Gostujući u podkastu Mileta Ilića, "Jao Mile", Ratko Varda je govorio o tome kako je upoznao popularnog "Džokera".

- Moj prvi košarkaški trening kad sam ga video po šumi, mlata, zamlata. Trči onako, nije mu do života. Onda uđemo u salu, on baca one šuteve, nezamislive i sve to ulazi. Neverovatno kakav osećaj dete ima - rekao je Varda.

Foto: Starsportphoto

Ratko Varda

Ispiračao je zatim jedan njihov zanimljiv okršaj na treningu.

- Igrali smo nešto, ne sećam se da li je bilo tri na tri, tri na dva, neka vežba je bila. Mali me napravio budalom par puta. Okrećem se ka Dekiju (Dejan Milojević prim.aut) gledam ga i kažem: "Slušaj, ilI ću da prestanem da igram košarku ili ću da ga nokautiram". Stani bre dete, polako imaš 17 godina. Taj isti trening, išao je po loptu, da li sam ga ošamario, udario po ustima, nešto je bilo, pukne mu usna, nije trenirao nekih pet-šest dana. Taman, da ja malo odradim trening - istakao je Varda.

Na kraju se osvrnuo na to da li je mislio da će Jokić  imati uspešnu karijeru.

- I tada je pokazivao, sad da pričamo da smo videli da će biti na ovom nivou, ne. Ja sam rekao da će biti dobar igrač, ali dobar u smislu Evrolige, evropski. Da će da ode u NBA i da bude najbolji na svetu, ko god da kaže to... Ma 100 odsto. Videlo se da ima nešto u sebi, da dođe na ovaj nivo je neverovatno. On se nije rodio sa fizikalijama, da može da trči 10 puta brže od drugih, da skače. Ne, on ima taj neverovatan osećaj i ima glavu. Pre nego što primi loptu zna šta će da ti uradi. To je neverovatno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija