• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2023

23:23

DONČIĆEV POEN VREDI 17 HILJADA DOLARA! Stravična STATISTIKA nakon kraja SEZONE u NBA ligi!

Tanjug

NBA

DONČIĆEV POEN VREDI 17 HILJADA DOLARA! Stravična STATISTIKA nakon kraja SEZONE u NBA ligi!

Podeli vest

Slovenački košarkaš Luka Dončić po postignutom poenu zarađuje 17.351 dolar!

Regularan deo sezone u NBA ligi je završen, plej-of uveliko teče, a bez doigravanja ostao je veliki broj igrača. Jedan od najboljih koji se neće boriti za titulu ove sezone je Luka Dončić čiji su se Dalas Maveriksi raspali od kako je u klub stigao Kajri Irving. 

Budući da su košarkaši u NBA ligi jedni od najplaćenijih na svetu, a da je među igračima koji imaju najveće ugovore i Luka Dončić, "Sportingpedia" je uradila istraživanje o tome koliko vredi poen svakog igrača. 

Pomenuti portal za uzorak je uzeo deset najboljih poentera u NBA ligi ove sezone, a na vrhu liste je Janis Adetokumbo. As Milvoki Baksa, dvostruki MVP i šampion iz 2021. godine postigao je 1.959 poena što je dovelo do računice da njegov poen vredi 21.691 dolar! 

Prati ga Zek Lavin iz Čikago Bulsa koji je ove sezone postigao 1.913 poena i svaki je vredeo 19.392 dolara. Treći je Tre Jang iz Atlanta Hoksa koji je ubacio 1.914 poena, pojedinačno svaki vredi 19.382 dolara, a četvrti je Luka Dončić. 

Njegov ugovor u Dalasu vredan je 37.096.500 dolara za sezonu 2022/23 i postigao je 2.138 poena što mu dođe 17.351 dolar po postignutom poenu i četvrti je na ovoj listi. 

Zanimljivo je da među deset najboljih nema Nikole Jokića. Listu popunjavaju Donovan Mičel, Džoel Embid, Šai Gildžs Aleksander, Džejson Tejtum, Džulius Rendl i Entoni Edvards. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija