• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

10:10

Britanac otvara oči svima: Đoković je taj koga treba pobediti!

EPA

Novak Đoković

Britanac otvara oči svima: Đoković je taj koga treba pobediti!

Podeli vest

Tim Henman, nekada četvrti teniser sveta, uoči početka Ju-Es open, poslednjeg grend slema u sezoni, kaže da Novak Đoković svima želi da dokaže da je i dalje najbolji.

Srpski teniser je osvojio prva dva grend slema u sezoni, Australijan open i Rolan Garos, ali je poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Nije bilo malo onih koji su tada rekli da je to kraj dominacije Novaka Đokovića i da kreće era Karlosa Alkaraza.

 Ali, drugi teniser sveta je u finalu mastersa u Sinsinatiju, takođe protiv Alkaraza, pokazao da je i dalje gladan trofeja, da mu ne nedostaje motiva u pohodu na 24. grend slem u karijeri.

Britanac ipak napominje da Srbinu u Njujorku neće jedina konkurencija biti Španac, ali da je on taj koga treba pobediti.

- Već sada bih potpisao da finele bude Alkaras protiv Đokovića, ali ne mislim da će to biti samo obračun među njima dvojicom. Na tvrdoj podlozi, ima igrača koji su sposobni da prođu do finala. Dubina je daleko veća nego na travi, gde na prste jedne ruke možete da nabrojite one koji mogu da pobede. Ono što je Alkaraz uradio na Vimbldonu je neverovatno. Dobio ga je njegovom igrom, ali i dalje mislim da je Đoković taj kog treba pobediti na Ju-Es openu. Osvojio je prva dva slema u godini, igrao finale Vimbldona. Njegovi rekordi i iskustvo su neverovatni, ali sjajno je da smo u ranoj fazi novog rivalstva. Oni su u potpuno drugačijim fazama u karijeri, ali nadajmo se da će igrati još mnogo mečeva -  kazao je nekadašnji polufinalista Ju-Es opena i Vimbldona.

Henman je poslao poruku Đokovićevim rivalima, želi i dalje da osvaja trofeje i ne treba očekivati da se uskoro povuče.

Foto: profimedia

 

 

- Kada pričamo o sportisti Novakove veličine, mislim da motivacija neće biti problem. Igači koje je pobedio i rivalstva koja je imao su neverovatni, i da Alkaraz nije tu, Đoković bi rekao sebi da može da dominira i osvoji još više. On želi da dokaže Karlosu i svima da je i dalje najbolji. Njegovi glad i želja su vidljivi svima, da je izgubio to, verovatno bi prestao da igra, ali ne vidim da će se to desiti još nekoliko godina.

Naš teniser prošle sezone nije igrao u Americi, pošto nije vakcinisan protiv korone, pa mu nije bio dozvoljen ulazak u SAD. Dočekali smo da Amerikanci konačno promene pravila i Nole će igrati na poslednjem grend slemu u sezoni.   Navijači su jedva čekali da ga vide u Njujorku, u redu su čekali kako bi ušli na stadion "Artur Eš" i gledali prvi trening drugog tenisera sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15