• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

13:40

Nole, da li si ozbiljan? Novinar u šoku kad je saznao šta radi

Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole, da li si ozbiljan? Novinar u šoku kad je saznao šta radi

Podeli vest

Novak Đoković je u intervjuu za CBS u emisiji "60 minuta" pričao o odnosu sa najvećim rivalima, proterivanju iz Australije, vakcinaciji, lomljenju reketa, mentalnoj snazi...

Novinar Džon Verthajm samo zbog Novaka Đokovića je bio u Beogradu, a gledajući trening prvog tenisera sveta zaključio je da su nisu snaga i brzina doveli našeg asa na tron, neg fleksibilnost.  Mada i mentakna snaga odigrala je je vrlo bitnu ulogu. Amerikanaca je pitao Novaka da fanovima približi metu kolike veličine gađa na treninzima. Nije mogao da veruje kada je dobio odgovor.

- Ponekad metu veličine novčića - rekao je Nole.

Verthajm je bio u šoku, pa je pitao Đokoivća da li je ozbiljan. 

- Ozbiljan sam. Nekada gađam toliku metu, nekada malo veću. Zavisi od trenutka meča, protiv koga igram, kakva je taktika.

 

Foto: EPAIMAGES

Novak Đoković

 

Deo taktike je i da tražite slabosti igrača sa druge strane mreže.

- Iako tenis nije kontaktni sport, postoji dosta kontakta očima. Kada menjamo strane, kada sedimo na klupi pa se na velikom ekranu vidi kako on pije vodu. Tada bacim pogled ka njemu, da vidim kako pije vodu, da li se znoji više nego obično, kako diše...  Da li diše duboko ili ne? Pa, onda pogledam kako komunicira sa svojim timom. Imate mnogo tih različitih detalja koje mogu da utiču na igru i na sam tok meča.

Najbolji teniser ikada poslednji meč odigrao je za Srbiju u Dejvis kupu, a potom uživao nekoliko nedelja sa porodicom u Marbelji. Međutim, brzo je završen odmor, naš as je od ponedeljka ponovo u "kancelariji". Ima velike ciljeve za 2024. godinu, pa je polako počeo da brusi formu za prvo veliko iskušenje koja ga čeka: Australijan open, koji počinje sredinom januara (od 14. januara do 18. januara). 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija