• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2023

07:58

Zaslužio sam da budem na listi najboljih sportista svih vremena! Novak bez dlake na jeziku

Tanjug/AP

Novak Đoković

Zaslužio sam da budem na listi najboljih sportista svih vremena! Novak bez dlake na jeziku

Podeli vest

Novaka Đokovića je pre nekoliko dana francuski "Lekip" proglasio za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini, pa su ga pitali da li smatra da je najbolji teniser svih vremena.

Srpski as je tokom minule sezone, nakon što je osvojio 24 grend slam potvrdio da je najbolji ikada, ali i dalje ima onih koji veruju da se Rodžer Federer i Rafael Nadal bolji. Pvi teniser sveta nije upao u zamku, diplomatski je odgovorio na pitanje i prepustio drugima da odluče ko je GOAT.

- Postoje različiti odgovori. Prvi je: Ja sam najbolji. Ako tako mislim, što je legitimno za sportistu, većina će reći: koliko je arogantan... Ne poštuje druge, niti prethodne generacije. Drugi odgovor je: Ne mislim da sam najveći, i pored pokazivanja najveće skromnosti, što je moguće. I treći: Ja sam ono što jesam, ponosan sam na ono što sam postigao, ali poštujem druge ere i stavove, a raspravu o tome ko je najveći ostavljam drugima. To je moj odgovor - bio je jasan Novak Đoković u intervjuu za Lekip.

 

Foto: profimedia

 

 

Izbegao je naš teniser direktan odgovor na pitanje ko je najveći u tenisu, ali smatra da barem zaslužuje da se nađe na listi najvećih sportista svih vremena, s obzirom na rekorde koje je postavio u tenisu.

- To je komplikovana rasprava. Neko bi rekao da su to Lionel Mesi, Majkl Džordan, Usein Bolt ili Tajger Vuds najbolji sportisti svih vremena. Ali, uvek se našao neko ko bi dodao: "A gde je Serena? Gde je Kobi, gde je Ronaldo, gde je Maradona"? Uvek neko nedostaje. Fantastično je što imamo toliko sportista koji mogu da budu najveći svih vremena. Ja sam napisao istoriju svog sporta sa svojim rekordima. Ispunjavam uslove. Na drugima je da vide da li je to dovoljno ili ne. To je subjektivno. Ali časti mi što sam deo tog kruga.

 

Foto: Reuters

 

 

Jedan od ciljeva našeg tenisera u 2024. biće osvajanje zlatne medelja na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Ono što mi smeta je što na Olimpijske igre dolazimo malo ranije, a počinjemo dan nakon ceremonije otvaranja. Biće vruće, mečevi će biti dugi i intenzivni. Takmičimo se u pojedinačnoj konkurenciji, parovima, mešovito... Ne znam, nisam dabar u parovima - nasmejao se prvi teniser sveta.

Želja mu je da bodri sve naše sportiste tokom takmičenja u Parizu.

- Volim atetiku, plivanje, želeo bih da gledam odbojku, vaterpolo, rukomet... Teško je izabrati jer bih voleo sve da vidim. Obožavam košarku.

Pored Pita Samprasa jedan od idola Novaka Đokovića je skijaš Alberto Tomba.

- Alberto Tomba! Bomba! Fantastičan čovek. Upoznao sam ga prvi put u Srbiji, pre petnaestak godina. Još ga se sećam. Sedeo sam pored njega, super srećan, a on tako zabavan! Pričao mi je o svemu osim skijanja. Hteo sam da naučim nekoliko tehničkih stvari, ali on mi je rekao: "Ne, ne skijanje, pričajmo o zabavama, pričajmo o životu"! Dogovorili smo se da ćemo jednog dana zajedno skijati. Nadam se da će taj dan doći, jer pre ili kasnije ću se vratiti na stazu. Igrao sam tenis sa Pitom Samprasom, moram skijati sa Tombom i igrati košarku sa Džordanom. Posle toga, možda ću se povući iz svih sportova. Moja tri idola iz detinjstva bili su Pit Sampras, Majkl Džordan i Alberto Tomba. Cenim Muhameda Alija, koji je ostvario neverovatna dostignuća, ali i društveni uticaj. Inspiriše ljude hrabrošću i integritetom. Veoma ga poštujem. Patio je zbog toga, osuđivan je na zatvor, prolazio je kroz mnoga iskušenja.  Tbog toga se ljudi još više identifikuju s njim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija