• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2022

12:55

NOVI DETALJI SKANDALA U PEKINGU! Neko je koristio marihuanu? Evo šta kažu Rusi!

Reuters

Ostali sportovi

NOVI DETALJI SKANDALA U PEKINGU! Neko je koristio marihuanu? Evo šta kažu Rusi!

Podeli vest

Ceremonija dodele medalja za ekipno takmičenje u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, trebalo da se održi u utorak, kada je ruski tim trebalo da dobije zlatne medalje, selekcija SAD srebrne, a Japan bronzane, odložena je zbog "pravnog problema"

Rusija je u Peking došla u sastavu – Kamila Valijeva, Mark Kondratjuk, Anastasija Mišina i Aleksandra Galjamov (par), Viktorija Sinicina i Nikita Kacalpov (ples) – i nakon što je Valijeva osvojila zlato, “Zbornaja komanda” je u timskom poretku završila na prvom mestu. Drugo mesto zauzela je SAD, treće Japan.

Medalje su bile spremne da se uruče sportistima, ali MOK nije dozvolio. Portparol MOK-a Mark Adams rekao je da je razlog odlaganja bila "pravna konsultacija“ koja je potrebna sa čelnim ljudima Međunarodne klizačke unije. Dalji detalji nisu precizirani. Ali,  navodi se da se problem odnosi na test na doping koji je sproveden pre Pekinga 2022.

 

"Ria novosti“ pozvale su se na informacije portala „Inside the games“ koji je preneo da odlaganje ima veze sa doping testom ruskog sportiste pre Igara u Pekingu. 

Svetski mediji pišu da je ceremonija dodele medalja u umetničkom klizanju odložena zbog toga što se sumnja da je jedan član ruskog tima koristio marihuanu.

Foto: AP/Photo

 

Oglasili su se iz Klizačkog saveza Rusije, javila se ataše Olga Jermolina koja je rekla da oni nemaju nove informacije.

- Za sada znamo isto što i vi - rekla je Jermolina za „Ria novosti“, aludirajući na reči portparola Marka Adamsa koji nije precizirao zbog čega je odložena ceremonija, piše “Sputnjik”.

Pored toga što bi mogli da ostanu medalje, nije isključeno da će neko od njih, ako se dokaže korišćenje marihuane, biti i krivično gonjen zbog zakona u Kini.

- Krijumčarenje, promet, transport i proizvodnja opijuma u ​​količini manjoj od 200 grama, heroina u količini manjoj od 10 grama, ili druge droge u manjoj količini, kažnjava se zatvorom do tri godine, kratkotrajno - pritvor ili nadzor i novčana kazna; pod otežavajućim okolnostima – zaprećena je kazna zatvora od tri do sedam godina, kao i novčana kazna - stoji u zakonu

Rusija je sa 74 boda trijumfovala ispred SAD koja je imala 65, dok je Japan bio treći sa 63 boda. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija