• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2022

07:03

LOS ANĐELES JE PROKLJUČAO! Remsi posle drame u poslednjem napadu osvojili Superboul! (FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

LOS ANĐELES JE PROKLJUČAO! Remsi posle drame u poslednjem napadu osvojili Superboul! (FOTO)

Podeli vest

U 56. Superboulu Los Anđeles Remsi savladali su Sinsinati Bengalse 23:20 i došli do drugog Lombardijevog trofeja

U dramatičnom 56. Superboulu, hvatač Kuper Kap i fenomenalni defanzivni tekl Eron Donald doneli su franšizi iz Kalifornije željenu titulu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Remsima je ovo drugu trofeja Vinsa Lombardija, a prvog otkad se franšiza vratila u Los Anđeles. Remsi su prvi Superboul uzeli još 1999. godine, ali su tada igrali u Sen Luisu i slavili su protiv Tenesi Titansa. U Los Anđeles ih je vratio Sten Kroenke, inače vlasnik Denver Nagetsa našeg Nikole Jokića, pa se i on radovao.

Foto: Tanjug/AP

 

Eron Donald bio je junak ovog Superboula. U poslednjem napadu je zaustavio Džoa Baroua, a kvoterbek Metju Steford našao je Kapa u finišu meča za konačnih 23:20 za veliko slavlje na stadionu Sofaj. 

Vodili su Bengalsi 20:13, ali su Remsi na minut i po do kraja preko Kuper Kapa upisali tačdaun, a zatim i dodatni poen za vođstvo 23:20. Sinsinati je imao poslednji napad za produžetak, ali je Eron Donald na 40 sekundi odigrao sjajnu odbranu nad Burouom i slavlje je moglo da počne.

 

 

 

Ramsi su bolje otvorili utakmicu i početkom druge četvrtine tačdaunom Kapa poveli 13:3 iako nisu uspeli da realizuju dodatni poen. 

Ali Bengalsi su se vratili šest minuta pre poluvremena nakon fantastične akcije. Prvo je Tre Higins dobar drajv Bengalsa krunisao lepim hvatanjem za 13:10, i to na pas trkača Džoa Miksona nakon trik akcije Bengalsa, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena. U nastavku je sve krenulo po zlu za Remse. 

Odel Bekam Džunior povredio je koleno, najverovatnije je pokirao ligamenteBengalsi su u nastavku poveli 17:13, dok s druge strane Remsi nisu znali šta ih je snašlo, ništa u tom momentu nije funkcionisalo. 

Foto: Tanjug/AP

 

U njihovoj prvoj akciji u  drugom poluvremenu Avuzije je  presekao dodavanje Steforda i Bengalsi su dobili šansu da povećaju prednost.  Potom je fild golom Mekferson povećao na 20:13, što su bili poslednji poeni koje su Bengalsi upisali. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Remsi su se vratili u život. Drugi napad sredinom treće četvrtine završili su fild golom za 20:16. Staford i ekipa dobili poslednju šansu da dođu do preokreta i nisu je prokockali. Zaigrao je Kap kao u transu, Remsi su od svojih 11 jardi uspeli da dođu nadomak protivničke endzone, gde je Kap ponovo zablistao i Stefordov pas uhvatio za 23:20.

Foto: Tanjug/AP

 

Za MVP-ja finala je proglašen upravo Kuper Kap koji je zabeležio taj poslednji tačdaun kojim su Remsi stigli do trofeja.

 

Foto: Tanjug/AP

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija