• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2022

21:36

ORLOVI RAŠILI KRILA DO POLJSKE I ŠVEDSKE! Srbija SILNA u Sloveniji! Svetsko prvensvo NA VIDIKU!

Beta/AP

Ostali sportovi

ORLOVI RAŠILI KRILA DO POLJSKE I ŠVEDSKE! Srbija SILNA u Sloveniji! Svetsko prvensvo NA VIDIKU!

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Celjeu rezultatom 31:34 (16:20) i načinila džinovski korak ka plasmanu na završnu smotru najboljih selekcija planete

Izabranici Tonija Đerone su pružili sjajnu igru, kakva odavno nije viđena u redovima srpske selekcije i protiv jedne od najjačih evropskih selekcija odigrali veoma efikasno, postigavši već do poluvremena 20 golova.

Početak meča doneo je rezultatsku klackalicu, da bi prvi put Srbija u 18. minutu preko Radivojevića, Srbija otišla na dva gola prednosti (9:11), devet minuta kasnije pogotkom Jovice Nikolića Orlovi su stekli tri gola više (15:18), a već u narednom napadu novim pogocima Radivojevića i Marselića pobegli na „plus pet“ (15:20).

Do odlaska na odmor blistali su Petar Đorđić, koji je prednjačio u efikasnosti sa šest golova, dok su po tri puta bili precizni Bogdan Radivojević i Lazar Kukić. Golman Dejan Milosavljev je odbranio čak tri sedmerca Marguču, Dolenecu i Bombaču. 

Foto: Starsportphoto

 

Gde su stali, srpski rukometaši nastavili su u preostalih 30 minuta. Imali su Orlovi i maksimalnih sedam golova prednosti na početku drugog dela (19:26), ali su Slovenci uspevali da održe kakav-takav rezultatski zaostatak.

To, međutim, nije pokolebalo Đeronin tim koji je sačuvao prednost do kraja i ostvario veliku pobedu, pa će revanš koji je na programu u nedelju, u Kragujevcu (18), predstavljati, nadamo se, samo puku formalnost. Ipak, ne treba otpisivati Slovence, koji spadaju u sam vrh evropskog rukometa.

Odlazak na Šampionat sveta, koji će se održati u Poljskoj i Švedskoj (11-29. januar 2023.) nikad nije bio bliži. Podsetimo, Srbija je poslednji put bila učesnik završne smotre najboljih rukometaša planete 2019. godine.

SLOVENIJA - SRBIJA 31:34 (16:20)

CELJE – Dvorana Zaltorog.

SUDIJE: Bogdan Stark i Romao Stefan (Rumunija). Sedmerci: Slovenija 6 (3), Srbija 7 (4). Isključenja: Slovenija 6, Srbija 12 minuta. Isključenje: Ilija Abutović u 55. minutu.

SLOVENIJA: Ferlin (osam odbrana), Henigman, Marguč, Janc 7, Dolenac 1, Cingesar 2, Cehte, Kodrin, Gaber 2, Zarabec 2, Žvižej 1, Bombač 8, Mačkovšek 7, Vlah 1, Suholežnik, Baznik.

SRBIJA: Milosavljev (sedam odbrana, tri sedmerca), Borzaš 1, Sretenović, Đukić 1, Abutović, Radivojević 3, N. Ilić 2, Pešmalbek 3, V. Ilić 2, Kukić 6, Nikolić 1, Marsenić 4 , Orbović 3, Đorđić 8, Cupara (četiri odbrane).

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO – PRVE UTAKMICE

Sreda

Austrija - Mađarska 30:34 (13:18)

Finska - Hrvatska 21:34 (9:16)

Izrael - Mađarska 32:33 (18:17)

Grčka - Crna Gora 25:23 (15:10)

Nemačka - Farska Ostrva 34:26 (17:11)

Slovenija - Srbija 31:34 (16:20)

Češka - Makedonija (u toku)

Četvrtak

Portugal - Holandija (20)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija